Prijava
   

Čab/čabulja

Bubuljica. Ali ne tek sinonim. U opšte obrazovanje dakako valja uvrstiti i kategorizaciju akni po obimu, učestalosti i preferiranim mestima nicanja, jer malo li je što je 70% ljudske komunikacije nesporazum (prema temeljno izrađenoj statistici), nego treba još i to kakav nas je prišt zadesio pantomimom da objašnjavamo?

Bubuljica - termin najčešće koriste device (što se bubuljica tiče), i najverovatnije je da će ih prva dočekati na/pod nosom; obimnog sadržaja, crveno uokvirena

Miteser (prišt) - ono što je Haiku za poeziju, miteser je za bubuljice; naizgled od nevelikog značaja, a po svom smislu veoma dubok i fokusiran na suštinu; crna tačkica, najčešće ulubljen, voli manje mesnate predele (čelo, nos, zalisci, vilica...) a karakterizuju ga metri odrešenog sadržaja

Podmladak - omiljena sorta starih kopača; njega ćete prepoznati po dlaci koja će se po lišavanju sadržine iz njega isprsiti poput visibabe ispod snežnog pokrivača; taj ne bira ni vreme ni mesto

Čab - muka živa; po veličini stoji rame uz rame sa sipinim okom, i najviše voli teritoriju koja je poganim prstima nedohvatljiva (duž kičme, recimo); pulsirajućeg sadržaja, ljubičastog okvira, samostalni parazitski organizam (slika ->(stiže za koji sat))

Potkožna - po funkciji gerila, po ljutini tekila; ako je na vreme ne "izvedeš na pravi put", pretvara se u masno tkivo i ostaje da liči na silikonski implatant; ako je na zabavnom mestu, ljudi će voleti da pipkaju

Akna - opšti, medicinski, šturi zajednički naziv za sve bubuljice. Neki su kroz svoje definicije duhovito (ha-....ha) pokušali da ukažu na neobjašnjivost i besmislenost postojanja akni - obraćam se njima:

Akne su odgovor imuno-sistema na spoljne napade. Dakle, kao što povišena temperatura nije zlo samo po sebi već način organizma da se suoči sa problemom, tako je i gnojenje najčešće način organizma da po principu pritiska odstrani strana tela (mada, u slučaju akni - prosto prljavštinu u porama)

Primer: zabij sebi metalni šrapnel u butinu i posmatraj šta se dešava...

Komentari

Odlicna poredjenja :)
Ovaj poslednji primer je malo jeziv, ne bih da pokusavam, verovacu ti na rec!
nevezano za def, odlican stil pisanja
za def + (zaboravi na onu protekciju, citala sam) :)

Energija, primer služi samo duhovitima za nauk (onima koji se pitaju čemu služe nožni prsti itd.), tebi ni najmanje ne savetujem. Naime, na ljudskom telu (u organizmu uopšte) postoji samo jedan momenat još neshvaćene funkcije. Ali i tu će misteriju Vehbija raspršiti sledećom definicijom :)

Nemoj samo da mi ovo objasnjenje dodje glave kao onda kad mi cale objasnio sta je himen (sa 8 god :D), a mislila sam na crtanog junaka :)))))
ja te traume ne mogu opet da prezivljavam! :D