Prijava
   

Cd vs vinil

To je bitka koja je davno dobijena na gotovo svim poljima.Cd je u prednosti kada je u pitanju kvalitet zvuka,kapacitet,kompaktnost,tezina,pa cak i trajnost,ali jednu stvar nema,a to je draz!
Mi koji smo imali priliku da u mladosti slusamo muziku sa ploca,znamo koliko je bilo lepo.Prvo uzivas u trazenju odredjene ploce,pa kad je izvadis iz omota prvo je dobro obrises od prasine,pa kad je pustis uzivas u krckanju dok ne pocne pesma.Toplina zvuka koju je pruzao vinil je neponovljiva!

...a,tek kad krenes da presnimavas pesme sa ploca na audio kasetu i da pravis kompilacije!To je znalo da traje jako dugo,posto si morao da dobro osmislis raspored pesama ,jer u protivnom si bio prinudjen da premotavas kasetu u vokmenu i da trosis baterije kojih nikada nije bilo dovoljno,a punjive su bile nesto o cemu smo mastali.

Komentari

Jako lepo .. Ne kontam kako neko ovome moze da da minus

Ima puno dece na ovom sajtu,koji nisu imali prilike da se upoznaju sa slusanjem ploca,tako da misle da je cistoca zvuka jedino merilo kvaliteta muzike.Nemaju oni pojma sta je draz i uzivanje u kvalitetnom zvuku,iako nesavrsenom...