Prijava
   

Ciganka

Veoma zanimljiva vrsta ljudi. Žena, tačnije.

Ima sledeće odlike:

Garava je, iliti tamnoputa. Neretko je punija, mada ima i onih mršavijih. Često se javljaju u retkozubim varijantama, odnosno imaju gde po koji zub. Kosa im je zapuštena i prljava, onako pomalo bledunjava. Miriše, tj. smrdi kao da je u njoj krepala mala maca. Imaju dobar vid koji koriste u uočavanju ''korisnog'' đubreta po lokalnim kontejnerima. Kreću se u čoporima od po dve ili više jedinki. Sa sobom ponekad vode i mladunce, koji joj pomažu u pronalasku hrane.

Stanište:

Uglavnom ispred crkava i prodavnica. Tamo mole sa sve cigarom u zubima za koji dinar. Da kupe deci 'leba. U toku rituala ''moljenja'' govore: ''Daaj koji dinar. Živa ti deca. Bog ti sreću dao.'' i slično. Međutim kada to ne urodi plodom počinje sasvim drugi tip govora: ''Pu crk'o da Bog da. Deca ti se bez ruku rađala. Ništa ne imao.'' i sl. Vrše puno dnevnih migracija, sele se iz jednog kraja grada u drugi, u nadi da će tamo biti naivnih ljudi. Žive u tzv. ciganskim mahalama sa ostatkom svoje vrste.

Ishrana:

Šta nađe. Ne baš tako raznovrsna.

Razmnožavanje:

Odrasla jedinka u proseku donese na svet deset ili više mladunaca. Njih voda sa sobom kao kengur svoje mladunce (to obično najmanjeg) i uči ih kako da preživljavaju.

Komentari

Đeljana i Bica lololo +

Tebi nista ne promakne :))

Pa ono, tu i tamo nešto prođe da ne vidim, ali uglavnom sve vidim :)