Prijava
   

Ciganski leba

Iza ovog krajnje politički nekorektnog naziva krije se kafanska poslastica koja uz pivo u kafani legne bolje nego šamar uz budalu, bolje i od pomfrita. Neko bi rekao bolje i od ćevapa, al da ne preterujemo.

Poslastica ima ulja, što joj daje dobru apsorpciju alkohola. Ima i vegetu, luk i alevu, što otvara alavost za dalje opijanje.

Priča se da je kafedžija koji je izmislio ciganski leba postao milijarder i eno ga sad živi na Bahamima.

Vremenom se prema ovoj kafanskoj zanimaciji stvara gotovo emotivan odnos.

Ako u Vašoj kafani ne služe ciganski leba, bežite. To znači da hoće samo da zarade pare na šašavim pijandurama, vez brige o Vašem zdravlju.

Evo ga recept, može se spremati i u domaćoj radinosti dok gledate tekmu, čak i ako Vam je nežnija polovina kod drugarice da gledaju Kasandru :

Ulje sipate u posudu, stavite u ulje iseckani beli luk, alevu, vegetu, promešate, to premažete preko starog leba i stavite u rernu da se zapeče nekih par minuta dok hleb ne postane hrskav.

Komentari

Nadasve korisna defka lolo
+

Ja ne pečem, oma jedem. :)

За јубиларну стоту дефиницију је морала једна емотивна и корисна :)

Opa stotka.
Po kvalitetu ove defke vidim da tebe neće zadesiti prokletstvo stote defke.

Е? А шта је проклетство стоте дефке?

Zato si i napisao dobru, jer ne znaš za prokletstvo. Svako svoju briše po nekoliko puta i uglavnom napiše sranje. Ja sam odlepio kod stote defke.

Ja sam naime toliko neinventivan bio i toliki je bio pritisak, da sam ostavio ovo sranje u životu samo da preguram stotku.

Е, да знаш да би се и мени то десило да нисам посетио институцију пре неко вече, и уживао у чарима циганског леба. И написао јутрос неку лошу, ал сконто да нећу да ми то буде јубиларна, и онда пре времена избацио ово.

Dobro je. Teraj dalje, samo kad si 100 preš'o. Sledeći cim je na 500 tek.

Ma ja povremeno zatražim brisanje nekih starijih defki, bila neko vreme i mogućnost i sam da brišem, tako da mi stotka, više nije stotka, nego negde 95. kad izbrojim. Tako i ostale "jubilejke".

Elem, sve su mi defke iste, nijednu ne izdvajam, ali ako bi modovi mogli da bace pogled na... lol.

Fina ti ova, plus.

Ja ne tražim da mi se briše. Ponekad volim da bacim pogled koliko sam nepismen bio. A usput, ponekad bacim pogled na neki govnares što sam napisao, a setim se kako i zašto je nastala ta defka, pa umrem od smeha.

Definiši češće Androse...kad već umeš..
+

Johnny Kurajber
Ja ne tražim da mi se briše. Ponekad volim da bacim pogled koliko sam nepismen bio

Ostavljam i ja govnarese koje sam pisao, posebno one ključne, sa početka karijere. Zatražih par puta brisanje nekih baš nepotrebnih defki, pojedine imaše i odličan skor.

Fino, čestitam ljubijel! +

nisi se obrukao za jubilej
+++

bata gugi
nisi se obrukao za jubilej
+++

Чек бре, Гуго, јес ти беше из Кг?

Ode sneško! Pa to su ovi belgijski brusketi. To ti prika frankopani drobe u portaž supe.
Leba, masti i paprike. (ide i so, ali nije u naslovu)
+