Prijava
   

Čitao sam, ali davno...

U prevodu - nisam čitao! Knjigu nisam nit video nit otvorio. Ne znam kako izgledaju njene stranice niti koliko je obimna. Naravno, da radnju samo naslućujem, to se inače i dešava kada davno čitaš! Knjiga me ne zanima, ali se ne predajem! Nema šanse da mi zalepiš keca!
Nisam čitao, ali znam i više no što treba. I više no što je i sam pisac napisao. Milena mi je na malom odmoru rekla ponešto o likovima, Stanko mi je juče dok smo se vraćali iz škole govorio kako teče radnja, a Mara mi je ispričala neke detalje, i ja sam spreman! Ma toliko ne bih zapamtio ni da sam je čitao i izvlačio bitne pojedinosti iz knjige! Samouvereno lupam gluposti, pravim grimase kojima prizivam knjigu iz sećanja i ne dozovoljavam da me nastavnik zbuni. Čoveče, pa na kraju ispada da on pojma nema koja je to knjiga!

N: Hajde, Stefane, kaži nam zašto Hamlet odlaže da osveti oca?
Stefan: Jaooj, nastavnice, ja sam to davno čitao, ne mogu da se setim zašto odlaže da ga osvetli...
N: Osvetli? Misliš osveti?!! Pa kako to da ne znaš? Koliko god davno da si čitao, to mora da znaš!
Stefan: Joj, zbunio sam se. Da, to sam mislio... Ali, nastavnice, stvarno se ne sećam, a čitao sam, držao sam tu debelu knjigu u rukama i danima sam je prelistavao! Sve ostalo znam, on je, eto, hteo neprimetno i lukavno, na fin i najkulturniji način da svoga oca...
N: Na kulturan način? Debelu knjigu? Jesi ti siguran da si to čitao?
Učenik: Jesam, sto posto nastavnice! Pa čitao sam, evo znam da je Klaudije naglo ustajao, čudno se ponašao i odjednom je izašao i napustio film, Hamlet je tada sve shvatio..razumete?
N: Razumem ja da tebi moram da zalepim jedan, pa ti odi do biblioteke i podseti se, pa dođi da vidimo šta ćemo i kako ćemo.

Komentari

Taj rad
Šta god da pričamo o knjigama....svi su davno
Ali upijaju informacije da posle mogu da se pohvale da su čitali
+

Хахаха, одлична је!+

А хит је кад проф прозива а ученик одговара да се није преслишао.
+ добра много !

Одлична, Мајче, чиста истина. :) ++

Šta god da pričamo o knjigama....svi su davno
Ali upijaju informacije da posle mogu da se pohvale da su čitali

- Да, да! Није само ово везано за школу. Кад неко хоће да задиви некоооог обично крене: Аааа, читао сам ја свашта, ДОСТОЈЕВСКИ! Он је, јако добар писац... Одличан. Класик. Руски. Да,да. Добар је.
- Па шта си читао?
- Па читао сам све. Највише ону Казну и оно, знаш већ што била лектира...Та ми била омиљена...Да.
- Јесте, најбоље је кад узме ону чудну биљку и направи отров, је л то? Да убије бабу, сећаш се? Кад јој да као лек за реуму...баш је добар тај Раскољников,а? И тај део, кад се баба трује,а?
- Ах, да! Тај део је и мени најбољи..
И такоц..
Хвала свима!

hahaha
Sad si me vratila u prošlost...Zločin i kaznu sam morala da se javim dobrovoljno da prepričavam svih 45 min časa jer je drugi nisu čitali. Posle im bilo laganeze.
Drugarstvo, jbg

hahaha
Sad si me vratila u prošlost...Zločin i kaznu sam morala da se javim dobrovoljno da prepričavam svih 45 min časa jer je drugi nisu čitali. Posle im bilo laganeze.
Drugarstvo, jbg

:) Познате су ми такве ситуације...шта ћеш...барем да се исплатило...

Ovako nije samo sa knjigama. Drug uvek hoće da je najbolji u svemu, pa kad ga pitam da li je slušao/gledao/čitao/video nešto sigurno jeste samo se ne seća pa moram da ga "podsetim"! Inače defka razvaljuje.+

Јој, Тарас, знам о чему причаш...
Хвала!

знам да је Клаудије нагло устајао, чудно се понашао и одједном је изашао и напустио филм, Хамлет је тада све схватио.

aaaaaaaaaaaa :D +++

Jedna od pojava koje me najviše nerviraju, svaka čas' na definisanju! *

Кул дефка. Тако ја у средњој кад је требало да одговарам "Чича Гориа". Пита профа да ли се у књизи спомињу Јелисејска поља, ја њему "Читао сам одавно", а он ће мени "Одлично, таман ћеш до августа још мало да се подсетиш".

:) Хвала ваммм!

да ли се у књизи спомињу Јелисејска поља

Уф, и ја ово не знам... :Р Давно се читало :РРР ;)