Prijava
   

Čovek ode iz sela, ali selo iz čoveka nikad

Jedna u nizu mudrosti, kojima se treba opisati kako je loše, što je neko sa sela, i da čim ode sa sela, treba prekinuti svaku moguću vezu sa necivilizacijom, i postati gospodin.
Izraz koriste isključivo osobe, kojima je termin seljak, glavni način obeležavanja nečije zaostalosti, primitivnosti, nekulture i divljaštva.

Ljudi iz naslova definicije imaju za pandan osobe, koje su rođeni __građani, kojima je šukunšukundedu, rodila lično pramajka Eva u jednoj zgradi na Vračaru, ili oni kojima je praprababa evoluirala od paramecijuma na Karaburmi.

Komentari

-
Nije tacno da je neohodno prekinuti vezu sa selom i poreklom,vec da u gradu nije prikladno da se ponasas kao da si na selu.Kad si u Rimu,ponasaj se kao rimljanin!

talentovano_glup: Pa da, ali samo pod pretpostavkom da se u selu a priori "loše ponaša", a u gradu dobro.
Primer je odličan.

Niko nije rekao da se u selu lose ponasa,niti da se u gradu dobro ponasa,vec da nije primereno praktikovati u gradu da se ponasas kao na selu i obrnuto.Svaka sredina ima svoje obicaje i dobre i lose.

Pa da, ali ova rečenica iz naslova uvek dolazi sa negativnim prizvukom. Njemu smeta poistovećivanje seljak-džiber. Drugo su tzv. džiberi, điđani, kulovi, polutani, prigrađani, malograđani. Oni spajaju najgore i sa jedne i sa druge strane i tako nastane mutant. Pretpostavljam da i ti na takve misliš.

мислим да се каже "Оће он из села, ал неће село из њега"...иначе +

autora ove definicije izgleda pogadja ova poslovica, pa se pronasao...