Prijava
   

Crkva i fiskalizacija

Naterati crkvu da izdaje fiskalne racune ce biti teze od vracanja Hrista u zivot!
Popovi ,kao sluzbenici crkve,obavljaju odredjene usluge,koje su istina prodavanje magle,za koje uzimaju nadoknadu,za koju ne daju nikakav racun ,ni priznanicu.Po zakonu,za svaku uslugu koja se naplacuje ,mora da se izda racun,ili kupac ili korisnik usluge,nije duzan da je plati,ali za popove to ne vazi,zato sto je crkva iznad zakona.

Drzava zivi od poreza ,koje svi mi placamo i nije mi jasno zasto dozvoljava crnomantijasima da se bogate i da ne placaju porez.Njima je dozvoljeno i da siluju ,varaju,otimaju,biju i niko im nista ne moze!!!

Komentari

Ja sam mislio da osnujem novu veru - recimo, verujem da smo svi nastali iz iverice. Volim ivericu. Sečem i prodajem ivericu. Klanjam se iverici i ne plaćam poreze i namete države. :-)

Daj majke ti,da ti ja budem prvosvestenik,posto u mojoj firmi secemo ivericu!

In medias res! Uz sve to, još dobijaju preko 3 miliona evrića od države za...neki kurac. Tih 3 miliona će doći iz džepova od svih građana, bez obzira da li su teisti, ateisti, agnostici, deisti. Jebeni idiotizam.

Može, budi master iverice,a ako bude još zainteresovanih, podelićemo reone u master kantovanja, master okova za nameštaj itd. Ja ću da napišem svetu knjigu i možemo da počnemo! :-)

Требају ли деца свештеника да живе као сва остала деца?! Свештеник је свештеник 24 часа! То ни мало није лак посао. А и више је него одговоран. Црква не краде. Црква не добија из буџета. Нико није у обавези да Цркви даје новац. А то што многи и богати и сиромашни људи дају новац Цркви није ваш проблем.
Не смета вам што глупи фудбалер зарађује милионе, а смета вам да Црква живи нормално?!
Глупи играч голфа зарађује милионе! А радник који ради у производњи глође своје ђонове.
А ви сте нашли да причате о парама и ЦРКВИ....
Медицинска и фармацеутса мафија су једне од најјачих на свету, па ви због тога не нападате медицинску науку?!
Можемо, ако ко од вас зна да причамо о учењу Хришћанства, а не о завиривању у туђе џепове. Баш ме брига да ли лекар има плату 100 000 или 10 000, битно је да зна да лечи. Исто важи и за свештеника. А свако ће одговаати за своје поступке...

Bićemo bolji od svake crkve, jer ćemo primati platne i kreditne kartice!

Tra,la,la,la,la,la,la,la,la........da li je neko pročitao nešto ? Ja nisam ništa. Dišem duboko i ne nerviram se,ne smem zbog šećera...

+..kako ce crkva placati porez kad ona "pali" penzionerske novcanike...?

Boro,
vazi ,prihvatam da budem veliki majstor,a zvanicna titula moze da mi bude "Veliki Seronja".Posao ima da cveta ,posto cemo kao crkva da izbegnemo porez i ostale dazbine,a da cik vidim da neko pokusa da nam zatvori sveti pogon za secenje iverice....

Harlekin,
"Требају ли деца свештеника да живе као сва остала деца?! Свештеник је свештеник 24 часа! То ни мало није лак посао. А и више је него одговоран. Црква не краде."

Pet recenica i cetiri zablude!
Da li svestenik kada ode u WC,sere sveta govna(u 24 h ,mora barem dva puta da ode u wc).Naravno da nije lako biti svestenik i ici po tolikim krstenjima,dacama ,slavama i opelima,gde te nude najboljom rakijom i hranom i jos ti plate da pevas...Kome je svestenik odgovoran?Najveca zabluda svih vremena je da crkva ne krade.Oni ne kradu na klasican nacin,vec se bave ucenama i iznudjivanjem,odlicno potkovani znanjem iz psihologije,tako sto narodu uteruju strah od visih sila i kojekakvih bogova.
Kada ti pop sledeci put bude mlatio sa pederusom po kuci,daj mu 200 dindzi,pa sledeci put ,ni patrijarh ga nece naterati da ti udje u kucu

Uf, grizao sam prste,ali moram da dodam - zašto ne bi deca sveštenika živela kao sva ostala deca??? Šta njih izdvaja od ostale dece?

Ti si definitivno "najtalentovaniji" na ovom sajtu. :)
Kad budeš naučio da se lepo ponašaš, možda možemo i polemisati o nečemu.

Boro, čuvaj živce za stare dane...
A to što ti nije jasno, pročitaj ponovo, shvatićeš šta sam rekao... ili nećeš, jedno od ta dva...

Ja samo da javim da sam dao plus.

Harlekin,
kada ti vidim avatar,ne cudi me zasto tako razmisljas i nalazis opravdanje za ljude koji mrze,sve sto nije isto kao oni.Nije tvoja greska sto lose mislis,vec drustva,koje pociva na mrznji i lazima,umesto na tradiciji,casti i postovanju.Ljubav koju ti pominjes,zvuci dobro i zeleo bih ti da osetis istu kolicinu ljubavi,onoliko koliko je i ti pruzas ljudima oko sebe.Ne treba ti ni Bog ,ni crkva da te nateraju da se zapitas,zasto ti mrzis pedere!!!

Kao prvo mani se mog avatara, jer ga ne razumeš. Tom logikom, mogu se ja uhvatiti za tvoj nick, i reći "šta ja pričam sa tobom kad si glup?"
A odakle ti to da ja mrzim pedere?
Čitaj, možda i naučiš nešto...
http://vukajlija.com/parada-ponosa-2009/92168

Jesu ovo na avataru onaj Ceh i Delije?

Ha, koji likovi! Proslavili se.

vlajkoseljak
Jesu. Sad će neko da kaže "Huligani razbili od zajebancije nevinog češkog novinara"
talentovani, pričaš o popovima koji seru "sveta govna" i želiš da te neko shvati ozbiljno? I posle toga daješ sebi pravo da se osvrćeš na nečiju navodnu mržnju?
Vidim da si ekstrem, ekvivalent bilo kojem obrazovcu ili ldp-ederu koji pravi karikature patrijarha...te završavam svaku polemiku.

Harlekin,
Ako su popovi sveti ljudi,onda su i njihova govna posvecena.To nam govori logika!
U definiciji,se pitam da li je normalno da crkva ne izdaje fiskalne racune,posto su svi ostali u drzavi duzni da to cine?Zasto bi crkva bila izuzeta i po kojoj tarifi naplacuje usluge?Da li postoji zvanicni podatak o primanjima i prilozima u bilo kojoj crkvi,kao i od cega popovi zive i ko im uplacuje socijalno?
Sve su ovo pitanja ,koja neobrazovani covek nece da postavi,ali ih treba pitati.Licno mi se ne dopada to sto su iznad zakona i ponasaju se bahato u sekularnoj drzavi,koja im to dopusta ,umesto da im se najebe keve,pa da ne smeju da pisnu.

@Harlekin
i ja sam isto ko ti pomislio da ce to da pomisle...ima raznih, sta ces...ne umeju ljudi da misle...meni je super tvoj avatar i mislim da razumem sta si hteo njime da kazes iako se u ovoj diskusiji koja nije vezana za tvoj avatar slazem sa TG-om...dok u onoj za homofobe s tobom.
@talentovano glup
na ovoj defki se slazem sa tobom.

Glupi, ti si moj alter ego...Dugo sam mislio da je lopata111, ali sad mi se cini da si ti. Izlajkovah te kako ne bih ni samog sebe kad bih imao dupli nalog!

Jeriho,
hvala na lepim recima!