Prijava
   

D gen

Greška u genetskom zapisu koju poseduje apsolutna većina ljudi. Neki su je svesni, neki nisu. To nije klasična ljudska grešnost, loša navika ili nepromišljenost, već sistemska greška u genetskom materijalu zbog koje ceo sistem zabaguje tako snažno da Černobil izgleda bezazleno kao petarda. U svakom slučaju, bili beli, žuti, crni, crveni, mali, veliki, hrišćani, muslimani, ateisti, budisti, naučnici, cinici, skeptici, homići, lezbare, neopredeljeni, levaci, dešnjaci... SVI poseduju D - gen. D gen je često i odlika čitavih naroda. I plemena. I narodnosti.

D gen na delu:

1. Samoposluga. Gospodin u penziji. Profesor istorije i geografije. Dve diplome. Jedna žena, troje dece, 2 unučeta. Penzija od 35.000 dinara. Uglađen. Cipele mu se sijaju, frizura uredna, odelo savršeno. ALI MATORI VAĆA LEBAC RUKAMA, OKREĆE GA I VR`ĆA NAZAD, PA VAĆA DRUGU, TREĆU I ČETVRTU VEKNU!!!!!

2. Student kome je ostalo samo još da odbrani diplomski, ali između blejaže, fapkanja u mestu i glupiranja po Vuki, on sam sebi puši tuki i odlaže da završi započet posao. Roditelji očajni. Budala se kezi.

3. Srbi - jedini narod koji dobija u ratu, a gubi u miru.

4. Japanci - jedini narod koji gađaš nuklearnom bombom, a oni te zavole.

5. Šipt...Albanci - jedini narod kome daš besplatno školovanje, lečenje i socijalnu pomoć, a oni ostanu na nivou bubašvaba.

6. Hrvati - jedino pleme koje postane narod i posle potroši još 50 godina u nastojanju da gleda šta komšije rade.

7. Toma Diploma - jedini čovek koji je živ izašao iz grobarskog biznisa.

8. Rusi - jedini narod koji ima sve, a ne proizvodi ništa.

9. Englezi - jebeni perverznjaci - pored prelepe princeze Dajane, ti klempaci rozikasti, švalerišeš se sa ženom koja se zove Kamila i koja liči na kamilu.

10. Nemci - jedini narod koji napravi sve najbolje na svetu, a onda uništi i sebe i sve oko sebe. Pa opet ispočetka.

11. Riki Martin - prelep, pretalentovan, prezgodan - peder. Ukurac.

12. Dverjanin - hrišćanski desničar kome je Hristos zvezda vodilja, ali kada vidi pedera, viče - NABODI GA!

13. Evropejac - naizgled kulturan, fakultetski obrazovan, uglađen. Zna najmanje jedan strani jezik, obično engleski. Zalaže se za mir u svetu. Sve savršeno. Sudbinski neraskidivo vezan za Stokholm, ali ne zbog njegove arhitekture ili ljudi.

14. Moj mali od svega 2 godine - divan, dobar, poslušan. Čim ga presvučem na jedvite jade u čiste pelene, ne zaobiđe priliku da ih istog trenutka usere. Uz osmeh.

15. Crnogorci - srpsko pleme koje je vekovima živelo, radilo i umiralo za slobodu, srpstvo, ćirilicu, čojstvo i junaštvo, a onda se preko noći odreklo svega toga i postalo nova nacija, starija od Trabanta i mlađa od Folcfagena (u narodu poznatijeg kao "Buba"). Delova za zamenu - nema. Jezik - crnogorski, nije maternji, nego očinski, autor - Adnan Čirgić, sa starim crnogorskim imenom. Njegoš - oduševljen. Pismo - latinica, sa albanskim znakovima. Sima Sarajlija i Njegoš nisu više važni. Pored Rumuna, Crnogorci gotovo jedina nacija na svetu koja se odrekla vekovnog pisma. Doduše, po stažu postojanja kao nacije i ponašanju, slični Rumunima. Umesto ćirilice - čirgilica. Priznali Kosovo za državu, pljunuli (i ne samo to) na himnu svog odnosno našeg kralja Nikole, zabili braći nož u leđa, i to tuđinski nož. Imaju za predsednika čoveka nalik na sultana - 30 godina na vlasti, bez konkurencije. Ne ume da izgovori sva slova pravilno, ćosav je (posebna sramota za Crnogorce) i jedino što ima od kvaliteta je visina. Sve ostalo - fatal eror. Uveli sankcije Rusima - Rusi povukli investicije i napenalili narod kao stoku. A bili su tako lepi, dobri i plemeniti. (Ubačeno posebno za mog dobrog druga i moju naciju Panija, da mi ne bude tužan i da ne misli da mu oduzimam pravo da bude nacija).

Komentari

Primeri malo unjanjavili konkretno telo.

Savršeno.
Volim porodične primere.

namjerno nije pomenuo CG jer nas ne priznaje kao naciju. PROKLET DA SI, GRANJKA!

VIŠE OD TRNA U OKU MOME SI TI!

Granjka jači no ikad.+

Natnat знам душо, и мени је као мушкарцу жао што је Рики буљаш, а баш сам хтео да га приженим за моју сестру.

Ideja dobra. Toliko.

Super napisano, nema šta.

15. Црногорци - српско племе које је вековима живело, радило и умирало за слободу, српство, ћирилицу, чојство и јунаштво

500 godina, otprilike

fapkanje u mestu može da se definiše kao novi sleng, dobra fora.

500 godina, otprilike

И после неко копиле ухвати па се попиша на тих 500 година, прекине традицију предака и прогласи се за нову нацију. Како да ти не буде жао?