Prijava
   

Da ti ne objašnjavam sad

Rečenica kojom počinje dug, bolesno dug opis neke radnje, pojma ili nečeg sličnog. Njim pojedinac ističe svoje znanje vezano za datu oblast, prezentujući sve što zna kao zipovanu verziju onoga što zna, iz petnih žila se trudeći da udavi sagovornika.

1 - I tako da ti ne objašnjavam sad, ako pretpostavimo da su lopte naelektrisane i da je referentna tačka nultog potencijala u beskonačnosti onda žica izjednačava potencijale lopti, ali ako smatramo da je žica toliko tanka da se može zanemariti naelektrisanje nagomilano na njoj zbog elektrostatičke indukcije naelektrisanja nisu ravnomerno raspoređena na loptama, naelektrisanja se odbijaju tako da je gustina istih na svakoj lopti manja na strani prema drugoj lopti nego na dijeametralno suprotnoj strani. Znači ako Q1 i Q2 imaju vrednosti 1 i 2 mikroKulona respektivno onda dobiješ izraz V1 je jednako Q1 kroz 4 pi, epsilon nula, a plus Q2 kroz 4 pi, epsilon nula, de. Razumeš?
2 - Kakve to veze ima sa tim što mi je Ana trudna?

Komentari

Odlično napisana defka a primer je vrx +++

ако претпоставимо да су лопте наелектрисане и да је референтна тачка нултог потенцијала у бесконачности онда жица изједначава потенцијале лопти, али ако сматрамо да је жица толико танка да се може занемарити наелектрисање нагомилано на њој због електростатичке индукције наелектрисања нису равномерно распоређена на лоптама, наелектрисања се одбијају тако да је густина истих на свакој лопти мања на страни према другој лопти него на дијеаметрално супротној страни. Значи ако Q1 и Q2 имају вредности 1 и 2 микроКулона респективно онда добијеш израз V1 je jeднако Q1 кроз 4 пи, епсилон нула, а плус Q2 кроз 4 пи, епсилон нула, де.

Колико се ја разумем у секс, све је тако. :Д + колега

Фала Курајберу. :)

Нема како другачије колега. :Д

Одлична ! +

Није ми доста Млата са ЕТФ-ом, још сад и тебе да читам?! Дошло време да идеш и ти у пратњу. +

Ša je ovo. Ajmo ljudi, ocenjujte. AVADA PLUSAVRA, Remac! :) ++++

Фала људи. Изи, ЕТФ-овци преузели Вуку. :Д
Де си Сморена и даље смо исти Ремац и ја? :)

Изи, ЕТФ-овци преузели Вуку. :Д

И још понешто. :Д

Reme, fino odradjeno :)

Iskidah se na primer. :)) ++

Хајд'што ми сатима и сатима причаш о оет-у :Р него сад морам и да читам :РРР професионална деформација...дада :РРР
Свиџа ми се, Реме! Бра'о! :Р

Sranje, zašto sam razumela primer?
ETF više nije zanimljiv bez Caje...
+