Prijava
   

Deca su naše najveće blago

Imaš daleko više vremena jer pola posla obaviš noću dok se deca igraju pored tebe. Ne smeta ti komšijin cirkular i motorna testera kojima po ceo dan drnda jer ih ne čuješ od dečje galame. Više ne trošiš novac na kafanu i lude provode, ne preostane ti ništa kad poplaćaš račune za pelene, garderobu i prateće materijale. U kasnijem periodu imaš daleko manje dosade u životu jer radiš dva posla da bi obezbedio potrebne materijale i priručnike za besplatno školovanje, a ne gubiš vreme ni na gledanje televizije ili internet jer su ti deca uzela daljinski i računar. Živiš mnogo zdravije, praktično asketski, jer jedeš samo ono što deci preostane ili im je suviše gadno. Od svih sedam poroka dostupan ti je samo jedan, a i to kraduckanje je praktično neprimetno jer uglavnom mazneš klincima neki slatkiš dok su mali ili gutljaj vinjaka i par cigareta kad poodrastu.

Ali zato kad omatoriš i odeš u penziju, pa dobiješ unuke i po ceo dan možeš da se igraš s njima, osetiš sve čari roditeljstva koje si propustio kad si vaspitao svoje klince.

- Blago dedino, hajde ti reci šta te deda naučio...
- Jebem ti mater!
- IJU! Tata, šta ga to učiš!
- Šta te briga, odi sine dedi, evo ti crvena za čokoladu...
- A meni si rekao da ti ništa nije ostalo od penzije kad sam tražio na zajam...
- Pa i nije, ovo sam ostavio za unuka...

Komentari

Baš tako, Bruce, baš tako...
Roditeljstvo je opasna glavobolja.

sjeba me telefon ne znam sta ti dadoh na kraju, ali za ogroman je plus!

Prostom logikom dolazimo do zaključka da su ustvari unuci najveće blago :)

samo da vidimo drugu stranu medalje :)

Kažu da unuke voliš više nego decu. Dobro, ček prvo da napravim decu, ali jedva čekam unuke, pa makar bio matori raspali Kurajber :)
+

voliš ih isto, samo za decu nemaš vremena dok im obezbeđuješ udoban život...

A cenim da će moji matorci jedva dočekati da imaju unuke pa da ih razmaze samo tako, sve kako bi se meni osvetili za sranja koja sam pravio kao klinac. A tako ću ja i svojoj deci, Bogu hvala. To je taj krug života:)

+

овакав деда ћу и ја да будем!
+++