Prijava
   

Dečija prava (u praksi)

Nešto čime se još od malih nogu deci ispira mozak, a da pritom niko ne spominje njihove obaveze. Batina se smatra nasiljem, vikanje se smatra zlostavljanjem i deca naravno imaju pravo da budu zaštićena od toga iako su to zaslužila. Ne treba im puno da shvate da mogu da rade šta hoće i da im niko (bar u načelu) ne može ništa. Posle se čudimo što su deca toliko razmažena i bahata kad pođu u školu.

Komentari

Prva rečenica je omiljena uzrečica moje babe... Potpuno je u pravu...

Минус, зато што се не слажем у потпуности....док сам ја ишла у основну школу равноправно смо учили и права и обавезе које имамо, није било баш све овако апсолутно на нашој страни.

Tako je bilo nekada, ali ovako je poslednjih desetak godina.

http://www.nedeljnitelegraf.co.rs/pregled/180/

Svaka cast, zemljace, za sve si u pravu, ali ovo nije za Vuku. Zato od mene -.

Mozda si u pravu, ali ja samo na Vuki visim, pa sam mozda lose procenio gde da objavim svoje misljenje.

@NE, realno ko postavlja granicu izmedju vaspitne mere i nasilja? Zar to nije veoma subjektivno? I zasto bismo dopustali takvu procenu nekome ko nije dobar covek, ko je pijandura ili je jednostavno na pogresan nacin odgajan i smatra da je to potpuno u redu? Nekada je bolje da drzava postavi tacnu granicu... Ovde se polazi od pogresne premise da smo mi svi Bogom dani rodjeni za roditelje. A to je tako jebeno daleko od istine.

Ne, to nije subjektivno. Treba napraviti jasnu razliku izmedju nasilja i fizickog kaznjavanja.

Neki roditelji to mogu. Neki jednostavno ne.

Ko ne moze, taj ne treba ni da bude roditelj.

Hahahahahhaahhaahahahahah! Sad me nasmeja, covece! Jos nisam cula da postoje neke procene licnosti, inteligencije i morala pre nego sto neko DOBIJE DOZVOLU da cuva dete:)))))) Stvarno si preveliki optimista!

А тек шта у школи раде кријући се иза својих "права", то је посебна прича. Од мене плус, мука ми је више од злоупотребе овога.

ja NIKAD nisam za batine, ali da se mora viknuti, mora se.
inače će podivljati, i dalje šta da kažem, sve si savršeno rekao
+