Prijava
   

Definicija Dana

Dan traje 24 sata. Svaki sat ima 60 miunuta, a svaki minut toliko sekundi. Ta definicja vazi za svaku tacku planete Zemlje.
Deli se na tri celine: jutro, dan i noc. Dakle, dan je i sastavni deo dana.
Medjuzona koja razdvaja noc i jutro je zora, a ona koja deli dan i noc je predvecerje.
Kolekcija od 30 do 31 dana cini jedan mesec, osim februara, koji je zadovoljan sa 28, a pokatkad i 29.
Niz od 365 dana nazivamo godinom, a svake cetvrte moramo sakupiti 366.

Dan leti traje duze, a zimi krace, ali mnogi mnoge dane uzaludno protrace.

Komentari

Greshka! Dan se deli na obdanicu i na noc, tako da dan ne sadrzi dan. A to shto koristimo dan kao neshto suprotno noci ili chak i mraku neposredno je uslovljeno nashom neobrazovanoshcu i/ili mrznjom prema nastavniku/nici geografije iz osnovne ili udzbeniku iz Prirode i drushtva. Dan ima 24h i moze se izjednachiti sa dnevnim svetlom verovatno samo severno od Rejkjavika. E sad, obdanica se deli na jutro, podne i posle podne, ili neshto tako, nisam siguran, mrzeo sam nastavnika geografije :)

E, pa to sto smo usvojili da dan bude sastavni deo dana, samo znaci da nas inat ne poznaje granice i da ne priznajemo pravila prihvacena na globalnom nivou kakav je svet. I narodskim govorom, dan je sastavni deo dana i ukoliko Vlada Republike Srbije ne izda neki nalog, tako ce ostati za vijek vijekova. A zaboravio sam i za onu psovku "Jebem li ti dan danasnji!". Ima li prevoda na engleski za tu psovkicicu?

pa ta psovka se ne odnosi na dan,kao dan...nego na svetca koji je na taj dan...ako me razumes ?