Prijava
   

Definicije sa pocetka Vukajlije

Definicije, koje danas na Vukajliji izgledaju prilicno smesno, a koje su sa recenicom-dve objasnjavale odredjeni sleng. Danas se to pretvorilo u tumacenje izraza, izreka, dogadjaja, Caka Norisa i jednostavno nadjete neki dobar vic i uokvirite ga kao definiciju. Ne kazem ja nista lose sad, lepo je da mozes da procitas neku defku i da se nasmejes, ali malo se udaljavamo od prvobitne teme... :)

tekma, majstor, sluške, fon, ćale, do jaja, riknuti, ala, vrh, lone, tebra...

Komentari

Da, bre. Sećam se kad sam došao na Vukajliju dva dana nakon što je postavljen, baš je bilo smorno. Pogledah i ne vrati se godinu dana.

Ne malo-skroz,za mene je to zatečeno stanje-ali kad je bal, nek je bal

Još uz to kad neko zaista definiše nešto iz slenga što dotle nije bilo pomenuto na vukajliji opet dobije minuse, čak i ako je definicija sasvim korektna. Takođe minusi se dobijaju i za definisanje nekih veoma sočnih lokalizama i dijalektizama samo zato što oni nisu poznati onom ko čita definiciju. To je po meni bezveze, jer smatram da je vukajlija dobro mjesto gdje bi se mogli neki tako sočni izrazi sačuvati. Pri tome, naravno podržavam zezanje, definisanje svih mogućih pojava i sl. ali ne treba sajt da se svede isklučivo na to.

ne kažem ja da treba davati neke uštogljene definicije bez kreativnosti, upravo suprotno, podržavam raznovrsnost, kreativnost i sl. Ali ako postoji nešto što bi trebalo definisati a da ga već nema ovdje, pa ako je još definicija duhovita, zašto to ne bi bilo OK. Sem toga ovaj sajt nije namjenjen samo vukajlijašima, već i ostalim ljudima koji ovdje nalete, pa ne bi bilo loše kad bi se našle neke definicije, čisto radi bogaćenja jezika. Šta zna neko iz Banja Luke o novosadskom žargonu ili tek niškom i sl. i obratno.