Prijava
   

Demokratija i njenu ucesce u arhitekturi u 21. veku

Ono cega nema.

Sve sto je sagradjeno, sagradjeno je za vreme tih ozloglasenih i opakih komunisticko/socijalistickih vladara. Za gradove ova definicija ne mora da vazi, ali u selima, svi domovi kulture (sada centri za kulturu), ambulante, skole, biblioteke, sagradjeni su od 1950. do 2000.

A, ovo danas, lepo vreme, donosi nam samo hiper-super-ultra-mega markete i neke Citye i sminkerske trzne centre. Ne postoji nista od kulturno-umetnickog znacaja, a da je sagradjeno u poslednjih par godina (nakon onih ozloglasenih 10 i prethodnih 35).

Sve se svodi na kuknjavu kako para nema i kako je neko drugi kriv za to, a sve sto se gradi je vezano za biznis i nista drugo.

Nekad bese hleba i igara, al` danas u krizi, pa ni za sta para.

Moje mesto pripada jednoj od bogatijih BG opstina. Nista nije sagradjeno godinama. Mesto koje je dodeljeno jednom udruzenju kreativnih ljudi je nekada bilo ambulanta. Nova ambulanta je, kao i stara, napravljena pre 2000. Jedino sto je novo uradjeno je vrtic- koji je u stvari predstavljao obnovu zgrade davno napravljene, za ciju je obnovu (ne izgradnju) potroseno para za koje su mogle da se naprave tri takve. I ima jos puno primera...

Komentari

Arhitekturi ili infrastrukturi?...

Arhitekturnoj infrastrukturi.

"sagradjeni su od 1950. do 2000." moguce da je nenamerna greska, ali trebalo bi da stoji od 1950. do 1990.

Nije nenamerna, a nije ni namerna. A nije ni greska. :)

E pa dobro onda, ne slazem se sa definicijom. Ali da se ne bi pretvorilo u politicku raspravu, minus. :P

Ziv bio! :) Ziveo demonizam!