Prijava
   

Demokratija

Moderno uverenje da je većina u pravu u većini slučajeva. Danas je demokratija ono što je u vreme naših dedova bio komunizam a pradedova Monarhija. Demokratija, kao političko uverenje se odlikuje nizom prednosti nad svim drugima:

- Džabe je (koliko košta da sebe nazivaš pristalicom demokratije?)
- To je danas prihvaćeno, in, kul, fensi, i obrnuto sve drugo je aut ( šta kažeš da si? Agnostik? Jao fuj, ja sam oduvek bila za demokratiju, kao i svi u mojoj porodici)
- Univerzalno easy-to-use sredstvo pred kojem ginu svi protivnički argumenti i optužbe ( vaše je demokratsko pravo da smatrate da sam ja lopov)
- Sredstvo iznude aplauza od retardirane mase ( ja sam se oduvek zalagao za demokratiju!!! bravoooo :pljes pljes pljes: )
- Žvaka za uveravanje mase da prazan tanjir nije bitniji faktor u životu ( sačekajte još malo biće sve u redu samo kad nastupi demokratija )
- Efikasno pere prljav politički veš, briše i čisti sumnjive biografije ( "od dilera do narodnog poslanika za godinu dana" program)

... i još mnogim drugim.

Sve u svemu, ako ste nameravali da se politički aktivirate, priklonite se demokratiji. Ako ništa drugo, ako sve ode u kurac, kul zvuči teoretski a i nije na odmet da se redovno pojavljujete u emisijama Olje Bećković i Olivere Kovačević. Malo seru al' ćete ipak biti na televiziji.

Komentari

Kecmanovic radi a?:)+

Um, kakve veze imaju agnosticizam i demokratija?

Imaju itekako veze

Kako tačno? Demokratija je političko opredeljenje, a agnosticizam (uslovno) religiozno... Nije mi jasno, zato pitam :)

Александра то што не разумеш значи само да ми је фора трула - да смрди народски речено.

требало је да се нагласи да већина полуписмене светине која се куне у "демократију" појма нема ни шта је агностицизам ни демократија и да их 'ладно може сврстати у сличну категорију.

Ma ne, shvatila sam foru, i dobra je, ali sam mislila da ima tu još nešto :)