Prijava
   

Demotije

Svako od nas poznaje barem jednu osobu koja se može nazvati Demotije.

Naziv je nastao od izraza demotivator, a odnosi se na osobu koja je uvek raspoložena da demotiviše vaše postupke, da vas baci u totalni daun i da vas tako žestoko smori. Bedak je jedino stanje u kome se možete nalaziti posle njegovog izlaganja.

U slučaju da govorite o dobrim stvarima, ona će naći dlaku u jajetu, odnosno, izrećiće "činjenice" koje nemaju veze sa vezom, ali će ipak uspeti da pokvari atmosferu.

U slučaju kada govoriteo lošim stvarima, pa, tu će se potruditi da "objasni" da stanje nije toliko loše i da je ustvari veoma dobro.

Sa takvim stavovima podseća na tipičnog kontraša, ali tu svaka sličnost prestaje. Demotije, sa svojim "činjenicama" "potkrepljenim" iz "proverenih izvora" će vas totalni ohladiti, smoriti i ubedačiti. I sve to na kub.

Jedan takav "pametnjaković" se verovatno hrani takvim postupcima. To mu je gušt i jedina svrha postojanja. Jedino je on merodavan za sve i svako mišljenje koje nije njegovo mora učiniti inferiornim u odnosu na njegovo.

Za takve "osobe" leka nema.

Lik A: "Uh, jebote, kako je novi Star Trek dobar!!! Očekivao sam neko teško sranje, kad ono ispade fenomenalno."

Demotije: "Šta lupaš? Pa, toliko je loše odrađeno, da je to strašno! Mislim, nema Pikarda, sad im prdnulo da se vračaju u eru Spoka i Kirka, pa još menjaju događaje. I, šta sad, sve ono što je bilo u seriji i dosadašnjim delovima bacamo u vodu jer je njima došlo da menjaju prošlost a time i budućnost. Mislim, brate, takvo sranje nije za gledanje."

Lik A (nalazi neki tvrd predmet i besno gleda svog "druga" Demotija): "A ja brate mislim da ću da te nateram da pojedeš sva ta govna koja si sada israo!"

Komentari

Може се назвати и баксузом, у неку руку.
+