Prijava
   

Dispečer

Čovek koji je svoje najbolje godine ostavio na 'ladnom betonu stepenika ispred prodavnice. Uglavnom ima radno vreme koje počinje u 10 izjutra, dok keva spremi nešto za doručak, i traje koji sat posle zatvaranja prodavnice. Posmatra sve akcije u komšiluku: ko kome jebe ženu, skenira sadržaje kesa svojih komšija, drvi o politici, priča sa osobama sličnim njemu. Ništa mu ne promiče, alkohol samo čini da ljudima izgleda rasejano, ali ustvari on je hladan kao špijun KGB-a!

- Je li Rundo, jel bio jutros Koka?
- Jes' brate, dođe oko jedanaes, popi jednog Lava i odnese doručak kući, od kad se oženio sa onom oštrokondžom nije sa drugarima iz kraja popio ni pivo ko čovek!

Komentari

Odlično si ovo upakovao :)
+

malo pluta u hodnicima neofređenosti, ne pruža konkretno objašnjenje u smislu šta si tačno hteo da kažeš.

poželjno je da u primeru definisanja termina zapavo iskoristiš sam izraz.

lepo, lepo ... imam jednog takvog ispred lokalne prodavnice ... :D

+++

Hvala ljudi!

Surovi: Razumem sta si hteo da kazes, i prihvatam kritiku... Ipak mislim da u ovom slucaju i nije neophodno pominjanje samog izraza u drugom primeru, jer bi samo razvodnilo pricu... Nekako kontam da se ne moraju pisati definicije po nekom automatizmu i sablonu, mozda gresim!

verovatno si u pravu. meni samo nije jasno šta tačno dispečer znači. konkretno u ovoj tvojoj definiciji. ne moraš sad da mi objašnjavaš, verovatno je do mene, ali nekako mi ne ide da prokljuvim tačno šta si hteo da kažeš.

izvini ako sam zvučao preoštro ili nadrkano, nije mi bila namera.

Surovi

izvini ako sam zvučao preoštro ili nadrkano, nije mi bila namera.

Jest, jeste, mojne se vadiš - rekla nam je baba Vanga sve.
hehehehe

Surovi: dispecer

e pa ovo je isto to, samo sto umesto autobusa, prati navedene stvari... Jedan u mom kraju cak ima i takav nadimak!

moguce da sam trebao da objasnim jos malo sta je dispecer, ali svako produzavanje definicije je u mom slucaju pogubno...