Prijava
   

Đed

Kolokvijalizam od reči deda ili djed koji označava oca jednog od vaših roditelja, ali se Đed ne postaje tek pukim dobijanjem unučadi, titula Đeda se zaslužuje. Đed je iskreni i nepatvoreni pater familias, glava porodice, lik koji ne jebe ni 2% od predviđenog neku višu silu ili pravila.

Đed je kao mali jeo poparu i kačamak jer drugo nije bilo, klao se sa vucima oko ubijenog zeca, išao do škole 10 kilometara po snegu kroz razne vukojebine i imao vremena i snage da tu školu završi, za razliku od tebe koji živiš na 50 metara od škole i kasniš na prvi čas.

Kao mladi kalfa ili đak gimnazije je lomio srca svim mladim snašama po varoši i bio glavni mangup na korzou. Ne kao ti koji misliš da si mangup ako se tučeš po ulici i piješ pivo, već doteran, uglancanih cipela, frizure sa svakom dlakom na svom mestu, gospodin čovek.

Đed je vojsku služio kod kralja, pa ga '41. Švabo uhvatio i poslao u logor negde u Austriju ili Nemačku. Đed je tamo šarmirao i kresnuo lokalnu doktorku od koje je zauzvrat dobio ausvajs. Sa ausvajsom je pobegao iz logora, vratio se peške u rodno mesto gde je odmah uzeo pušku da tom istom Švabi jebe mater pored one doktorke. 4 godine se Đed makljao sa njima, Talijanima, Bugarima i ko zna još kojim strankama po našim u pesmi opevanim vukojebinama. Na kraju je sa Rusima oslobodio Zagreb, a potom se za inat partiji oženio Švabicom, ali ne onom doktorkom, nju je dotad već jeb'o neki Englez ili Amerikanac, dok je ona sirota sve njih jadnike upoređivala sa Đedom i maštala o njemu.

On je postao direktor nekog javnog preduzeća zarad svojih zasluga u ratu i Đedu je Tito dolazio na noge i sa njim se slikav'o. Đed je '68. kad je Rus upao u Čehoslovačku tamo lično i potpuno sam otišao da traži tramvaje koje je naručio i ovi su mu morali dati, sa njim nema zajebavanja, ne šljivi Đed ni Kominternu ni Sovjecki Sojuz.

Kasnije je celi bogovetni rat u Bosni presedeo ispred kuće i brojao granate koje padaju, jer u odnosu na ono što je on preživeo taj rat je najobičnija zajebancija.

Đed je u 75. godini života oboleo od nekog raka, ovaj krenuo agresivno, ali kada je skontao sa kim ima posla povukao se i sada ćuti i smrdi tu gde je, na Đeda ne sme ako hoće da opstane do daljnjeg. Đed danas ima 95 godina jer Smrt nema muda da dođe po njega iako mu je Bog obećao maksus terenski dodatak i nadoknadu za prekovremeno. Pa nije valjda lud? Đed jednostavno ne umire kad neko drugi hoće, već kada on odluči da tako treba.

I dan danas Đed ode do pijace 5 kilometara od kuće. Naravno peške, prevoz je za slabiće, buržoaziju i kolaboracioniste. Čisto da se porazgovara sa domaćinima, podseti mladosti i kupi unucima voće, jer unuci su na prvom mestu, niko na njih ne sme udariti, ni roditelji ni tamo neka bolest. Usput štipne neku mladu snašu za obraz i dobaci joj nešto, onako šeretski, kako samo on ume. Ona se zacrveni i obori pogled kao pre 70 i kusur godina kada je on bio u punoj snazi. Jer prema njemu nijedna ne ostaje ravnodušna. Zato što je on, jednostavno rečeno, Đed. Nešto što mi verovatno nikada nećemo biti, jer nismo dostojni te titule.

Komentari

Odusevio si me,vazda!!! i plus i zvezda

idukurac bre, rasplake me!!! evo ti i plus i patrik ali nemoj ovo više da ti se ponovi!!!

e vala, ka da si moga opisa, ociju mi
pluszvezda

@snebivljivaazdaja

:) Opisao sam svoga Djeda Branka, strica mog caleta. Osim ovoga za vukove i do skole po snegu, posto je rodjen u Sarajevu, ali sam prosirio zbog ostalih nasih heroja. Ali on ti ima taj gen, jbg Romanija u tebi nikada ne umire. :)

Daj bre jbt, čitajte malo ovo, stvarno je dobro.
Jedino što preferiram po neki pasus, preglednije je.
PLUS

Откино! Звезда и плус, и хвала Гугију на вако добрим изборима, јер га пратим и гребем се за врх дефке.

Пиххх...још да је паусусирано...
++++++
*

Ehtra. Ubija defka.
Samo imaš malu nelogičnost(po meni):

Успут штипне неку MLADU снашу за
образ и добаци јој нешто, онако
шеретски, како само он уме. Она се
зацрвени и обори поглед KAO PRE 70 и
кусур година када је он био у пуној снази.

Mada i ovako ima neko kao značenje :D

Bata gugi,bata Sale i da se pojavi još jedan bata ..... Pa da osnujemo prvo bratstvo.lol

@ (M)oćni Zevs

Ona je mlada, on je stipne za obraz, to je radio i pre 70 godina nekoj drugoj. Iako on vise nije mlad i zgodan ova se mlada zacrveni, kao sto se zacrvenela neka pre 70 godina... He still has the mojo, capiche?

е мој ђеде, и унуци твоји вреде!
+++

Kobjasnio si ovde, Sale. +++

Đed je tata! Jebe tekst brao +

Odlicna. Ovo moze na naslov lagano

moderatori, ova definicija se ubuđala koliko čeka da se odabere, nema smisla više

stvarno dobra, evo sad sam je pročitala

jašta nego je dobra, nije to deda ili ne daj Bože, deka, to je bre ĐED, no kojmoj

Stvarno šmekerski. I đed i sama definicija. +++