Prijava
   

Dobrica Ćosić

Srpska verzija Fredi Krugera. Ima bezbroj nastavaka i očigledno je besmrtan. Kad pomislite da je gotovo i opustite se, ...eto ga Dobrica!!!

Dobrica Ćosić otvorio sajam knjiga u Beogradu 2009

(Sasvim slučajno se tu nekako našao i Boris Tadić)

Komentari

hahaha, kakvo poređenje :). odlična.

Dadoh plus jer se slažem da preteruje sa brojem nastavaka ali njegove knjige su biser književnosti a ne nikakva "katastrofa". Ćosić nije dobio Nobelovu nagradu samo zato što je bio komunista, što su pojedini članovi kraljevskog komiteta i priznali. On i piše o ratu i o dosta teškim temama i trebalo bi da se opširnije radi u 3. i 4. godini srednje škole. Samo osobe koje uživaju uz Sofi Kinselu mogu da njega smatraju lošim piscem.
A da preteruje sa nastavcima, preteruje. Možda kada bi se malo više bazirao na nova dela, možda i promenio teme pisanja...

Koji je sad nastavak napisao? Vreme guštera zelembaća? Memoari 2358. izdanje?

Zato što, verovatno, ne razumeš suštinu njegovih knjiga. Njegov stil tebi može da bude težak, nerazumljiv ili čak dosadan ali od naših, pa čak i od svetskih pisaca on je u samom vrhu, ako kao kriterijum uzmemo samo posleratnu inspiraciju i ratnu tematiku.

Nemoj da zajebavate da je Dobrica Ćosić stigao i neke knjige da piše?!?!

Kakav Tata!!!

A šta je pored toga radio???

Ова дефиниција није ни за гробље...

Не знам да ли постоји дугме "деконтаминација" којом би ово ђубре било трајно уклоњено са сајта а опција "Добрица Ћосић" била закључана за дефинисање како би пљувачи остали ускраћени за тему више.

И како би чувени критичари са истанчаним књижевним укусом попут аутора Јелена Тихи Убица морали да пронађу други сајт где ће Коеља назвати НЕКАКВИМ писцем а Ћосића КАТАСТРОФОМ.

Што каже Џими "не смеј се магарцу док једе смокве"...

Brecnuti se na Oca Nacije i dan danas izgleda da predstavlja jeres, samo ovakve logičke greške nastaju ako neko ponudi drugačiju verziju događaja:

"Samo osobe koje uživaju uz Sofi Kinselu mogu da njega smatraju lošim piscem. " (sic!)

Ne znam za gorepomenutu, ali mi i ona zvuči primamljivije od "trnjenja u sopstvenoj malaksalosti" protagonistkinje "Korena". I kakva su to došaptavanja o Nobelovom komitetu, kakve tu važnosti imaju lektire kad je Dobrica...

"u samom vrhu, ako kao kriterijum uzmemo samo posleratnu inspiraciju"

...kriterijum 'posleratne inspiracije', šta god to bilo, valjda ima veze sa Ćosićevim komunizmom zbog kojeg nikako da dobije nagradu Nobelovog komiteta (što nije mnogo bitno, mnogo gori komunisti, fariseji i ostali dvorski pesnici raznih despota dobijali su tu nagradu - Neruda i sl. čak i Sartr). A nije je dobio ni jedan Borhes, Džojs ili Nabokov.

Štono kaže Kiš:

"Mišljenja sam da Mu vaše knjige
nisu zadavale odveć velike brige
primite moja čestitanja. "