Prijava
   

Dobrica Ćosic

1. Jedan od najboljih srpskih pisaca. Kako neki kazu, podigao je najlepsi i najveci spomenik srpskom narodu i njenim vojnicima iz vremena Prvog svetskog rata romanom Vreme smrti. Inace, proslavio se romanom Daleko je sunce, ali se on vise i ne cita, jer je isuvise komunisticki ideologizovan. Njegova dela su Koreni, Vreme smrti, Vreme zla, Vreme vlasti, Deobe, Bajka i niz eseja.
2. Prepredena seoska dzukela, ortodoksni komunjara, megaloman, poltron, dupeuvlaka, senilna budala... Covek je lukav kao i svaki gedzovanski seljak koji ode da zivi u veliku varos, pogotovo Bg, jos uvek veruje u svetle ideje komunizma, zove jedinog Turcina po imenu Nemanja (pogodite mu prezime, pocinje slovima Kustur...) da mu se izvini u ime svog naroda koji ga nikada neposredno ni za sta nije ni izabrao, bio mu dobar i Tito i Leka, i Boris i Kostunica i Djindjic, i Sloba i Radovan, sad kao kritikuje Tita, a prvi bi ga poljubio da se ovaj povampiri(svake veceri leze u krevet nadajuci se da ce Rusi ipak pronaci lek za besmrtnost, kao sto su obecali neposredno posle rata), a pored svega toga i dan danas misli da su za sve zlo u Srbiji krivi cetnici, kaze da bi se opet borio protiv njih da ponovo ima 20 godina i pljuje po svima onima cije je ideje nakon rata podrzavao i ciju je politiku sporovodio, kao, sad se opametio. Neki ga znaju i kao osobu koja je predlozila jos odavno podelu Kosova i Metohije, kako bi se bar nesto sacuvalo.

Komentari

Slučajno ti dadoh minus, izvini :(

"zove jedinog Turcina po imenu Nemanja.."
ja mislim da ovde ima elemenata fashizma, tako da predlozicu za brisanje.

Просто не могу да поверујем да има фанова ове персоне...
Таквог политичког сератора и профитера попут њега ретко када видиш...
да не говорим колико изврће историју...
Страшно!
---------------------------------------------

време смрти, као и његово само постојање је једна велика лаж!

E jesi ga oslajmario!+

Какав црни фашизам?!
+

ma fin je on dekica, iz mog je sela :))))

Stoji i jedno i drugo. Slobodno smem reći da mi je jedan od omiljenih pisaca. Prosto, sviđa mi se tematika koja je zastupljena u njegovim knjigama (nikako Daleko je Sunce!) i širina kojom je obrađuje. Takođe, većim delom se slažem i sa drugom tvrdnjom, ali neću se o tome više izjašnjavati, ne treba u sve mešati ideologiju.