Prijava
   

Dodavanje meda u čaj

Med je nemoguće pravilno dodati u čaj, od kada je nauka dokazala postojanje nuspojava prilikom upotrebe bilo koje vrste kašičice:

• Metalna – u dodiru sa metalom dolazi do hemijskih reakcija koje medu oduzimaju značajna ljekovita svojstva

• Plastična – od toplote čaja postoji rizik od oslobađanja otrovnih materija iz plastike za koje se sumnja da imaju i kancerogeno dejstvo

• Drvena – zbog poroznosti i ogrebotina koje na njoj lako nastaju njenom upotrebom rizikujete i unos raznih štetnih bakterija u organizam

Kao jedino rješenje nameće se odlazak u supermarket, gdje po promo-cijeni možete da nabavite med u onom malom kapitalističkom pakovanju za jednokratnu upotrebu, pa kad dođete kući, iz toga istresite med u čaj i potom mješajte srednjim prstom do željenog nivoa slasti.

Komentari

+
Ne znam, ja u kafiću dobijem onu malu kutijicu na kojoj piše "Mediša", te surduknem ceo med u čaj.

Значи, или у кафић или у супермаркет..

уф уф уф задовољан сам, задовољан :Ф

HA!!! Smetnuo si sa uma keramičke, ili staklene kašičice :))) Kod njih je problem samo to što se lako lome.
Btw, med, a i ostali šećeri na temperaturi preko 50 Celzijusa ispuštaju hidroksimetilfurfural, koji je kancerogen, pa se med dodaje u prohlađen čaj.
Plus za defku, of course :)

Ма био сам ставио и стаклене, али сам избацио јер њих (а богами и керамичких) скоро да и нема у домаћинствима нас обичних смртника. :)

Ja slomio jednu pre neki dan.

hmmm...a da se prvo doda med plasticnom kasikom u praznu solju,zatim dodati prohladjen caj,a onda blagim kruznim njihanjem solje, kako se caj ne bi prolio,nastojimo da homogenizujemo njen sardrzaj..?
ili ne?
+ u svakom slucaju