Prijava
   

Dogma

Postoje brojne religije, a samim tim i mnogobrojni bogovi. Jedni imaju veća muda od drugih. Drugi imaju veće sise ili 6 ruku, ili ogroman pivski stomak. Treći su gimnastičari. E sad, verovanjem u jednog od tih bogova dobijamo hrišćane, katolike, budiste, pa čak i ateiste koji ne veruju u postojanje ni jednog od gore navedenih, dok agnostici imaju naučni pristup celoj ovoj fami i bajkama oko nje, pa stoga traže čvrste dokaze za postojanje tih uzvišenih bića koje mi nazivamo bogovi.
Ali svima je jedna stvar zajednička, a to je da misle da ako se budu molili svojim bogovima i verovali u njih, da će im njihov Bog uslišiti molitve. Svi veruju da mi imamo našeg stvaraoca koji kontroliše i upravlja našim životima.
I tako dok se mi molimo svome Bogu da nam usliši molitve, naš stvaraoc verovatno kulira na nekoj planeti udaljenoj na milione svetlosnih godina (naravno, s obzirom na to kakvi su ljudi na Zemlji nije ni čudno što je tako daleko pobegao nakon što je video šta je stvorio) i uslišava molitve ljudi, u zavisnosti od toga kako je raspoložen.
Ako mu ujutru kafa nije kako treba dok sedi za svojim superiornim kompjuterom i upravlja ljudima na planeti zemlji, ode pola Japana zbog cunamija. Ako mu žena nije lepo opeglala svemirsko ultra - rezistentno odelo, on otvori par vulkana na zemlji, samo zato što mu se može.

Komentari

dao sam ti plus podrške. Sviđa mi se ideja.

Truleks Krpa

dao sam ti plus podrške. Sviđa mi se ideja.

pridružujem se +

Hvala Truleks, mogao sam i bolje da sastavim koncept ,al nema veze , ovo mi je prva defka posle godinu dana. :)

Pa i katolici su hrišćani...