Prijava
   

Domaći evropski klubovi

Strani klubovi osim nesumnjivo boljeg kvaliteta fudbala imaju i definitivno zvučnija imena od klubova naše JSL(JakoSlabeLige) ili PLS (PreslabeLigeSeljaka). U suštini, klubovi svuda u svetu imaju veoma slična imena, pa tako i naša ne zaostaju za onim evropskim. Možda bi kvalitet i popularnost našoj ligi donelo to što se ekipe umesto jadnih imena poput Bežanije, Sartida, koja odmah odvraćaju od gledanja fudbala, upotrebljavala imena koja su zvučnija, tako da bi naporni Aca Stojanović možda i počeo da obasipa svet informacijama klubovima iz naše lige poput Arsenala iz Svilanjca, Junajteda iz Sremske Kamenice i sličnih.. Jer, ko bi uspeo da odoli da ne gleda duel Arsenala i Junajteda na stadionu, pa makar i okruženom kukuruzima? Evo par primera kako bi imena naših klubova zvučala na stranom:

FK Jedinstvo Užice - Užice Junajted
FK Mladost Lučani - Juventus Lučani
Fk Mladost Apatin - Juventus Apatin
FK Krušik Valjevo - Arsenal Valjevo
FK Prvi partizan - Arsenal Užice
FK Sloga Kraljevo - Rayo Kraljevo
BSK (Beogradski Sportski Klub) - Beogradski Deportivo
Zvezda - FK Steaua
FK Radnički Niš - Hapoel Niš

Dodajte još neki ako znate, vratite srpski fudbal na evropski put!

Komentari

Hahahahahahah, mnogo efektnije! Ovo može da postane vredno zbog komentara, inače definicija ne valja ni za prekid 5-ogodišnje apstinencije.

Zvezda-Steaua koja je poenta!? Da dodam, CZV nasa srpska ima 4 internacionalna trofeja, a Steaua(Zvezda) rumunska samo 2...

Имаш већ Реал из Подунаваца, Арсенал из Тивта (Црна Гора), Интер из Запрешића (Хрватска), Динамо из Панчева, Спартак из Суботице ал им то није баш помогло.

borusia cuprija (ovo sam cuo u sali, ne znam da li stvarno postoji)
:)

Zvezda-Steaua koja je poenta!

Možda samo što steaua znači zvezda na srpskom. Recimo. Solidno +

Partizan-CSKA Beograd

@Gusti sok: Možda samo što steaua znači zvezda na srpskom. !??
citat:
Strani klubovi osim nesumnjivo boljeg kvaliteta fudbala imaju i definitivno zvučnija imena od klubova naše JSL(JakoSlabeLige) ili PLS (PreslabeLigeSeljaka).
.....Dodajte još neki ako znate, vratite srpski fudbal na evropski put!

Mozda subjektivno, ali da Steaua u tom kontekstu bude zvucnija od Zvezde, evropski put!? skk ne ide mi u glavu nikako...za ovo predhodno OK, ali za Zvezdu, @Jer, ko bi uspeo da odoli da ne gleda duel Arsenala i Junajteda na stadionu, pa makar i okruženom kukuruzima? Evo par primera kako bi imena naših klubova zvučala na stranom... nesporno da Steaua znaci Zvezda, ali Zvezdi nije potrebno da menja ime za nju znaju sirom sveta...za ove ostale nabrojane OK.

Ček, Juventus znači mladost ?

REAL IZ NIŠA SVE REDOM ŠIŠA!

Da, Juventus je mladost. Steaua je zvezda. Volim Partizan! Sad vam je sve jasno.

Da, Juventus je mladost. Steaua je zvezda. Volim Partizan! Sad vam je sve jasno.

@Peđica Pa bar si čuo za njih :)

Dzokare, чуо сам за многе клубове јер пратим фудбал, није то ништа нарочито што сам чуо и за њих.

Иначе, дао сам ти плус јер сам препознао и себе у твојој дефиницији.