Prijava
   

Donje Brijanje

Naselje u južnoj Srbiji. Samo ime se koristi kada se želi naglasiti da je neka pojava, čovek, organizacija: prost, nebitan, jadan ili marginalan.
Naravno to nema veze sa stanovnicima ovog mesta, ali s obzirom na njegov položaj udaljen od velikih gradova kao i posprdan naziv dobijamo pogrdno poređenje.
Za takve stvari se obično kaže, da to ne postoji ni u Donjem Brijanju ili pogledaj ga kakav je, kao da je iz Donjeg Brijanja došao.
Takođe kada govorimo o nekom fudbaleru (naravno može i neki drugi sport) koji baš i nije vešt sa loptom možemo staviti poređenje da taj ne bi igrao ni za FK ( KK, VK, OK) Donje Brijanje.
Obično takvo poređenje daju oni iz većih gradova koji su čuli za Donje Brijanje, pa eto žele da stave do znanja koliko su oni urbani i elokventni, pa upoređuju loše stvari sa tim mestom jedinstvenog naziva.
Ponekad se koristi i planinski predeo u blizini Vranja, Besna Kobila , kao i imaginarni Pičkovac kada hoćemo da govorimo o nečemu zaostalom, nekoj vukojebini...

Po čuvenoj priči naišao prolaznik kroz selo Donje Brijanje, pa kad na tabli vide naziv ovog mesta rešio čovek da se malo našali.
Tako on svrati u berbernicu, a u njoj bilo nekoliko seoskih delija, a on ni pet, ni šes zatraži od brice donje brijanje. Na to momci poskakaše pa ga dovatiše i onako pošteno nalomiše.

Komentari

Živim u Beču i imao sam djevojku iz Donjeg Brijanja. :) Ozbiljno.