Prijava
   

drkadžija

Ovo možda jeste jedan od vulgarnih termina ali je toliko odomaćen pa čak i nezamenjiv u našem kolokvijalnom jeziku da zaslužuje definiciju. Ako bismo ovaj termin pokušali da prevedemo u nešto "politički korektnije" i "dubokoumnije", dobili bismo "Profesionalni masturbator".

Drkadžija se, kao što ste možda i pretpostavili, postaje usled hronične seksualne apstinencije (vidi http://vukajlija.com/hronicna-nejebica/94584). Drkadžija je karakterna osobina. Poznato je da nedostatak seksa dovodi do mnogih kompleksa, frustracija, pa čak i ozbiljnijih psihičkih poremećaja. Ljudi koji su izloženi dugom periodu seksualne apstinencije razvijaju raznorazne mehanizme odbrane kojima pokušavaju da sebi podignu nivo samopoštovanja. Naravno, to rade na pogrešan način. Drkadžija je tip čoveka koji je težak drugima a još teži samom sebi. Najčešće je u komunikaciji jako neprijatan, pasivno ili aktivnio agresivan. U nešto boljem slučaju ironičan ili blago sarkastičan. Trudi se da spusti druge i pokaže kako on sve o svemu zna najbolje, kako "njegovo g*vno ne smrdi", u stvari, samo se izdrkava na svima koji mu pruže priliku. Suštinski je jako nesiguran i manji od makovog zrna prema svakome ko se pokaže superiorniji od njega.

Postoje i "latentne drkadžije". To su likovi kojima su domaće vaspitanje i IQ iznad proseka pa se ponašaju po bontonu, jako su prijatni, ljubazni i uspešno potiskuju sve svoje frustracije. Oni u 90% slučajeva izgledaju normalno ili se ponašaju normalno, ali u vanrednim okolnostima i stresnim situacijama njihovo potisnuto drkadžijstvo može da ispliva na površinu. Samo napravite analogiju sa branom koja popusti i sve će vam biti jasno.

"Teški drkadžija" je svaki drkadžija koji se u određenoj hijerarhiji nađe iznad vas. Vrlo loš scenario.

Komentari