Prijava
   

Društvo u glavi

Sinonim za šizofreniju.

- E, matori, šta bi jebote sa onim tvojim drugarom? Kako ga kada sretnem, k'o da različite ljude srećem. Danas je do jaja hepi, sutra je meganadrkan, prekosutra me uopšte ne prepoznaje... Juče mi se učinilo da razgovara sam sa sobom.

- Ma pusti ga, nije bre sasvim čist, ima on društvo u glavi...

Komentari

minust zato sto nije -
danas su sve dusevne bolesti svedene na sizofreniju. to je lejm.

Јано, хвала на стручном савету, али ја то, с' обзирома на факултет који завршавам, добро знам. Није поента да дефиниција на Вукајлији одише тачношћу података. Већина људи који су могли да прочитају ову дефиницију изједначава појам психозе и шизофреније.

Да сам хтео да будем академски тачан, написао би и исправан назив поменуте психозе - схизофренија.

Tome, nema na cemu da mi se zahvaljujes posto ti strucan savet nisam dana. Bar se ja nadam da moj komentar na tvoju definiciju nisi svatio kao strucan savet, jer nije bio.
Mislim da sam svatila da poentu sajta vukajlije davno jos... mislim da tacno ima 15 ak dana kako sam napokon ukapirala u potpunosti poentu sajta.
A mislim da si hteo da budes akademski tacan ne bi napisao ni sizofrenija niti sxizofrenija u to sam sigurna. Obzirom na fakultet koji zavrsavas. Ali ja sam samo laik. Sigurno ne zavrsavam tvoj fakultet.
A mogu samo da nagadjam koji fakultet zavrsavas jer blage veze nemam. :)