Prijava
   

Dublji smisao

Večna opsednutost studenata književnosti i filozofije. Svaku tvoju reč, razlagaće na korenske morfeme, da bi utvrdili njenu motivisanost. Za svaki tvoj pokret konsultovaće se sa literaturom iz psihologije, a tvoju zbunjenost povodom toga opravdaće eksperimentom u kom majmun Sultan treba da dohvati bananu sa plafona slaganjem kutija. Na kraju će te sačekati Ničeovski pogled na svet, otkrovljenje da je Bog mrtav i da vas samo britka svest vodi u reinkarnaciju nečeg vrednijeg u sledećem životu. Mada bi bili na dobitku i da narednih 300 godina provedu u vidu šahovske figurice piuna.

-Seti se danas one pesmice:"Plavi zec". Bilo mi je simpatično dok sam bio klinac.
-Pa kada ne vidiš dalje od nosa. Taj zec je plav. Štrumfovi su plavi. Štrumfovi imaju poredak komunizma. Znači plavi zec je komunjara. A onaj vojnik kapitalistička Amerika. Zato se tu oslikava pobeda našeg prošlog sistema.
-Ali brate, dečija pesmica...
-Bez ali!

Komentari

Ja ovo moram da uradim!
'Koren' je vrsta morfeme, pa ovo 'koren morfeme', koliko god definicija bila jebačka, može da ti navuče minuse od mojih manje tolerantnih kolega. Ispravi to nekako, da ne bude da sam džabe turila zvezdu :)

aha, pa važi, onda mi reci kako da napišem. Pošto ja malo gulim taj faks i nas su učili da je koren morfeme njen osnovni oblik, na koji kasnije idu sufiksi i ta sranja :)

Onda se nešto promenilo u korenu gramatike, pošto mi učimo da se reč sastoji iz morfema, u koje spada i koren, pored sufiksa i tih salata... Dovoljno je da staviš 'korenske morfeme', i biće ok :)

dobro, neću da grešim dušu, jedva sam izvukao 6 iz morfologije, pa ću te poslušati, da ti ne zakeram na tome :)

Ja krenula sa spremanjem na vreme, pa od novembra niko nema živaca da razgovara sa mnom :D

stvarno, studiraš jezik ili književnost ili se tek spremaš za faks :))