Prijava
   

Dupla ironija

Kad antisrpski film nosi ime "Srpski film", a antisrpski je samo zato što se zove "Srpski".

Komentari

meni ni zato nije antisrpski al ajde, kako kome. + za defku inače (:

Kako god okreneš, film je golo govno koje na monstruozne efekte i pseudopolitičku žvaku pokušava da dobije na kvalitetu, koji jednostavno nema.

mišljenje o filmu na stranu, nije mi jasno zašto ga napadaju da je antisrpski? amerikanci imaju gomilu filmova gde se pojavljuju neonacisti, KKK i gde se prikazuju kao glupi, nazadni i tako to, pa ih niko nije prozvao antiameričkim...

trla baba lan da joj prodje dan.

Pa ne, film je jednostavno glup, takvih ima svuda u svetu. Ali naslov mora da ima veze sa filmom. Kakve veze ima naslov "Srpski film" sa likom koji vadi dete iz majčine utrobe i jebe ga? Možda psovka Jebem ti dete krvavo nerođeno? Slaba mi asocijacija. Ne, čekaj, možda je srpski običaj da otac razdeviči svoju kćer, kao što ima na jednom mestu u filmu? Ne, mislim da nije... A da ne treba ćale zajedno sa svojim bratom da naizmenično kara svog sina i ženu? Ili je možda srpski običaj da lik guzi ribu i preseče je mačetom dok svršava? Ne znam... Još me kopka: zašto "Srpski"?

ama trla baba lan da joj prodje dan. Zajebi c produkciju holivuda. Ko to gleda? :) nemoj da se lozis.:)

hhaahha pa srpski zbog pseudopolitičke žvake valjda, a pošto je horor mora da ima boleštine, samo mislim da je bolje da su neke stvari samo nagovestili ili šta ja znam ono - preteraše ga bre u p.m. ja lično neke scene nisam hteo da pogledam zarad očuvanja mentalnog sklopa (i ovako već narušenog). ali ima interesantnih stvari u konceptu filma samo je nažalost nekako sirovo odrađen... podseća me malo na one slike od slikara sa likovne akademija tipa, ja imam diplomu, prodaće se i ako žvrljam bez veze pa kažem da je umetnost.

Ono je iživljavanje i nije umetnost, jer umetnost podrazumeva stilizovanje, a stilizovanja uopšte nema u tom filmu, nego udri po eksplicitnosti. Kad bi takvim manirom snimali film recimo o svakodnevnom životu, mislim da bi sasvim moguća i poželjna scena bila snimljena kamerom postavljenom negde u WC šolju, i snimalo bi se kako se čmar malo pa onda malo više napinje, pa izlazi polako govno, i tako sve do kraja. Čist realizam.

jest slažem se - to je i meni zamerka jebiga - daj mu ga malo po stilizovanju a ne odma u rebra čoveče da gledaš i ne veruješ šta sve prave.