Prijava
   

Dva Prsta

Podizanjem dva prsta skrećemo pažnju nastavniku da određenu stvar znamo ili želimo da uradimo. To je nešto što naučimo u školi pre svih ostalih stvari, premda je vrlo jednostavna radnja, često umemo da pogrešimo i da izazovemo smeh čitavog okruženja.

(Vrtić. Nikola ne može da izdrži koliko mu se piša.)
Nikola: Vaspitačice, da li mogu da idem da piškim?
Vaspitačica: Nikola, moraš prvo da podigneš dva prsta i da pitaš da li smeš do WC-a, a ne tako...
(Sva deca u grupi se smeju. Neki upiru prstom u njega.)

--------------------------------------------------------------------

(Treći razred. Učiteljica je zadala zadatak iz matematike i pitala je ko želi da uradi. Javljaju se skoro svi u odeljenju.)
Nikola: (Izdižući se na prste i naslanjajući se slobodnom rukom na klupu, trudi se da najviše podigne dva prsta.) Učiteljice, evo ja...Jel mogu ja!
Učiteljica: Nikola, treba da se javiš normalno, a ne da slomiš klupu i da mi isteraš oči s tim prstima! Sedi dole!
(Svi u odeljenju se smeju.)

------------------------------------------------------------------

(Sedmi razred. Nastavnica biologije je pitala ko želi da odgovara. Javljaju se svega 5-6 učenika.)
Nikola: (Zavaljen u stolicu, nesigurno podiže šaku.)Ja sam učio...
Nastavnica: Nikola, treba podigneš dva prsta a ne tako...Upristoji se, dečače!
Nikola: Ne razumem...U čemu je razlika.
Nastavnica: Pa ne znam da li ti se sviđam, pa mi mašeš ili želiš da odgovaraš.
(Svi se smeju, većina na silu.)

--------------------------------------------------------------------

(Treća godina gimnazije. Nastavnik matematike je napisao zadatak na tabli i traži dobrovoljca. Niko u razredu se ne javlja.)
Nastavnik: Ja nigde ne vidim dva prsta, ne moguće da niko ne zna...
Nikola: (Pokazujući srednji prst desne ruke.)Evo, nastavniče ja znam pola zadatka...
Nastavnik: (13 sekundi kasnije shvativši Nikolinu gestikulaciju.)M'rš napolje i da se javiš pedagogu, bitango jedna.
(Svi se smeju, neki su popadali sa stolica.)

--------------------------------------------------------------------

(Prva godina fakulteta. Profesor fizike započinje već treći čas predavanja, a da pritom nije pravio pauzu.)
Nikola: (Kulturno podiže dva prsta i čeka pravi trenutak da se obrati profesoru.) Profesore, izvinite što vas prekidam, smem li do toaleta?
Profesor: Kolega, idite slobodno... Ali nema potrebe da zato dižete dva prsta i da me prekidate, pa nismo u vrtiću, pobogu...
(Svi u amfiteatru se smeju...)

Komentari

Aman zaman, dokle više sa ovim školskim "fdefinicijama", a.k.a. sastavima?
Dajte bre, stvarno postaje naporno.

Јебо га Зајклоне... Срећа па ме боли глава од других ствари, тако да ово не утиче много...

Ja sam jednom podigla srednji prst umesto 2...slucajno.:)

Ево, ево, јел могу ја да дам минус? :скаче из столице и бечи се на монитор док са два прста бије по монитору: (Сви на Вукајлији се смеју...)

Ne samo minus, nego i za brisanje... Ubiste vise sa skoliskim definicijama...

ne, zaista! odakle tebi pravo da pises o skolskim defkama?! kad znas da se ne svidja drugovima "starim clanovima" zasto ih samo izazivas da ti daju minus... a oni dobri ljudi... nece... al moraju, jbg...
nego bilje ti da se informises o cemu je cool pisati... znas... droge, fiksanje u bulju, "kako sam ja jebo", takve definicije, to se trazi sada...
plus od mene

@ TheTerrible - umesto što prozivaš nas stare članove, prvo se informiši kakve defke mi pišemo. Sigurno je da Duncan Feguson ili ja ne pišemo o stvarima kao što su

droge, fiksanje u bulju, "kako sam ja jebo"

Ali dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje. Tako i mi imamo mišljenje da su "školske defke/pričice" baš super, pogotovo kad ih pišu oni koji pišu o drkanju.

Druga strana medalje.

dakle, kao sto sam ti i poslao u pm, tvoje defke zaista nisam citao, ali dankanove jesam... pokusao bar... i da, lepo sam rekao "droge, fiksanje u bulju"
ali to ne znaci da ja idem redom po defkama i dajem minus samo zato sto pisete o tome... znas, ja ne volim to, to me smara, i ja kao stari clan kazem da je to smor! jeste da nisam ni procitao o cemu se radi, jeste da je defka mozda i dobra, ali brate, ona pise o skoli/fb/msn-u/kurcu/palcu/ i samo zbog toga sto to mene nervira ja cu da dam minus
ali ne samo to, nego cu pozvati sve prisutne da bojkotuju to, zato sto je to trulo
jbg... pocelo je da smara to... ubija lepotu vukajlije

Терибл, ниси у праву. Ја дефинишем сленг,а то што је он настао у таквом окружењу, јебига. Нисам ја крив због тога.

А што се бојкота тиче и лепоте сајта, управо због тога и остављам негативне коменте, јер је 90% предшколско-школских дефиниција у последње време, а кога реално заболе курац да чита више такве ствари? То убија лепоту сајта, а не Зајклон и ја.

Што, ова је добра, шта прдите :)

the true is out there... probably in the middle :P
nego da zakopam ja sekiru rata...

@ TheTerrible - taj Duncan Ferguson čije si mi defke naveo u PVT-u definiše sleng. Hello, S L E N G. Makar i narkomanski, to jeste sleng. Gomila tih narkomanskih forica se koristi i među ne-narkomanskim življem.

Zato, baci pogled na vrh stranice. Videćeš ispod naziva "Vukajlija" reči "rečnik slenga". Znači, sleng se ovde definiše pre svega ostalog. I ja definišem sve i svšta, ali imam i dosta defki samog slenga. To je ovde prioritet, a ne ove lančane definicije.

Da, "the truth is out there... somewhere" ali sredina, posebno zlatna sredina, ovde ne postoji (mislim na ovaj sajt).

Nemoj uzimati Duncana u usta. On će prvi pohvaliti ne-slengovsku defku ako je dobro napisana i ako nije mali milion puta prožvakano lančano, polu-plagijatorsko, ziljavo. fejsbuk, vukajlija qrac/palac pisanije.

I, izbriši mi one linkove iz PVT-a, ja sam mnogo bolje nego ti upoznat sa Duncanovim delom na Vukajliji.

Kaкве то везе има са Жарком Лаушевићем и томе што се сви смеју Николи?..................

ako vam se ne svidja,nemojte da citate.

@ Shumey - ti pišeš

ako vam se ne svidja,nemojte da citate.

Objasni nam kako da znamo da li nam se sviđa ili ne ako ne pročitamo? Da pitamo Milana Tarota možda? Ili Kaleta Gospodara vremena? Ili da gledamo u pasulj?

@ ZycloN
covek... jel to sto si ovde duze vreme utice na tvoje sive celije, sta?!
odjednom dobijas kvazi rast ko politicar koji je iz svog sela krenuo u beli svet i otkrio padez. "Nemoj uzimati Duncana u usta"?! sta koj kurac?! oces i na ferku da me izazoves mozda
aje spusti se malo za zemlju decace... mnogo gledas filmove iz devedesetih... ciljam da ces da mi zapretis jos jednom i onda ono cuveno "inace", a?
a posle ban, cisto da dokazes da si ti, stari clan, jaci, i upravu, jel tako? :)

@ TheTerrible - "dečače"? Ton koji koristiš u ovom svom komentaru dovoljno govori o tebi, pogotovo to kako si ti moj odgovor shvatio. Ni u jednom trenutku ti nisam zapretio niti bilo šta slično. To što sam napisao da ne uzimaš Dankana u usta sam napisao zato što lik barem ceni i definiše sleng.

To tvoje proseravanje za ferku i devedesete možeš nekom drugom da prodaješ. Mislim, ne, ustvari sam sasvim siguran da nikada nisam bio naložen na zeldi fazon.

Loše ciljaš, veoma loše.

I smešan si pride. Jeste, dobijam rast, pogotovo kada vidim da na jedan sasvim normalan komentar reaguješ tako kako reaguješ.

Nego, jesi li video ti malo belog sveta, kada si već krenuo sa prepucavanjem?

Spusti se ti na zemlju i ne jedi mnogo ono što se ne jede. Ja sam tebi lepo odgovorio, a pošto si ti takva sirovina onda ne zaslužuješ ništa bolji tretman, odnosno odgovore od mene.

Zato, odjebi DEČAČE!

@ ZycloN
kvazi rast,ne rast, vec kvazi rast... velika je razlika...
and btw komentar je bio sve samo ne normalan... to nije normalan ton... mozda u tvom selu da... ali u mom selu ne... (*selo je korisceno kao metafora, da pojasnim malom Kneletu)

@ TheTerrible - tek sad vidoh ovaj tvoj odgovor. Ti pišeš:

... da pojasnim malom Kneletu

"Genije", da bi se neko "Ložio" na Kneleta, taj neko mora da bude dizelaja, što ja sigurno nisam. Ne znam koliko je tvoj "ton" "normalniji" od mog, mada sam siguran da nije, s obzirom da si se ti prvi naložio za neko "fajtanje".

Sinoć mi pade na pamet da definišem dva prsta...i rekoh, ajd' da vidim da l' neko definisao...i gle, jeste, i dobraaa! Pročitala sam i komentare...i nisu uticali na moje mišljenje... Krstača i zvijezda!