Prijava
   

džanarika

NIJE! Ne kaze se džanarika, nego džEnarika. To je isto ko kad neka baba koje se pritom gura u autobusu i nosi veštacke suze pa ih nakapa pre ulaska u autobus i onda gleda u onog za koga proceni da je najpristojniji, uđe u prodavanicu i traži sok od pamarandže. A desilo se to.
sad kad smo to resili, mogu vam reci da se dzenarika jos zove i ringlova i shljivciga, i uvek je pogodno utvrditi ko ih u drustvu naziva drugacije od ostalih i onda ga diskriminisati na osnovu toga.

Komentari

E, bas jeste dzAnarika, a ne dzEnarika, jer je dobila naziv po turskoj reci dzanum, sto znaci dusa. Zbog soka koji ima veliku nutritivnu vrednost, a malu kolicinu mirisnih materija, ima neutralan ukus, pa se koristi kao baza za pravljenje gotovo svih preradjevina od voca, pocev od sokova, pa preko dzemova do rakije. Posto su je Turci koristili za sve i svasta, tako je i dobila naziv. Raspitaj se malo...

ja nisam rekao da je dzenarika pravilno, nego da se tako govori... a dzanarika je zovu samo osobe 65+ i turko-ljubci... sta si ti?
za'ebavam se!
hvala na informaciji.

Kako sta sam? Pa turko-ljubac, naravno :)I nema na cemu.