Prijava
   

Džoker sa klupe za rezervne igrače

Termin koji je svoju ekpanziju počeo pre dvadesetak godina kada se sportska teorija-strategija i taktika uobličila u nekoliko tomova, naši sportisiti u kolektivnim sportovima postizali odlične rezultate, a naši sportski komentatori bitno proširili svoj vokabular za nekoliko reči, u skladu sa trendom.
Džoker je bio uvek miljenik publike, nestašno dete ili crna ovca u ekipi, ali sposoban da u najtežim trenucima reaguje i donosi pobedu. Za petnaes’-dvaes’ minuta u stanju je da potpuno uništi protivnika, razbije ih ko malu decu i odmah postaje legenda koja traje duže od cele prve postave tima.
Taktika sa terena se ko voda prelivala u ceo klupski prostor. Predsednik kluba se dosetio da je bolje da se neke stvari o finansijama i transferima najboljih igrača kažu "sa klupe" a ne iz fotelje, da neko ko već ima izgrađen dobar imidž u javnosti malo otupi radoznalu javnost„da se Vlasi ne dosete“-tako da su uglavnom treneri morali da pričaju i što znaju i ne znaju ili ne žele da znaju, jer „novinari mnogo vole da pitaju“(Velimir Ilić).

Dule Vujošević, od mila poznatiji kao „profesor“ bi mogao da održi workshop“Sport-budžetiranje i finasiranje , javne i tajne finansije-teoretski i praktični pristup“-ali neće...(dosta mu je što glumi finansijskog direktora kluba).

Komentari

Deeeeeejooooooo Deeeejoooooo ... Dejo majstore pa ti si boooog +

:+D
Kakva ekipa na slici!

Vrh je ovo za finasnisjkog direktora (interna fora u mom društvu sa basketa).
Što kaže moj kum, inače grobar:"Ipak Partizan dovodi najbolje igrače, tu se nešto ne uklapa sa Vujoševićevom pričom."
Nelogično je i što posle toliko godina uspeha, i u Evropi, ne možete da nađete sponzore. Pa niko nije spreman da da lovu na ruke, a za uplate na račun Partizan,)čitaj:Homer, Danilović i Todorić), nije zainteresovan jer pare idu direktno Marfin banci, koja na Duletovo iznenađenje potražuje ne samo glavnicu već i kamatu!

1.Kad si me već vratio u "rane radove"-pitam se što li navijam, pa se setim da to i nije tako jako...;))
2.a to kukaknje za parama je posebna priča...
3.Srećom, i zvezdaši umeju da urade dobar potez, npr.Tadija-daj Bože, da se momak razigra i napravi nešto, nego što se ovde ugušio od ljubavi prema klupskim bojama...;)

Sada mi iskočila na slučajnom izboru, i opet sam dao plus!
Znači da je izborna komisija poništila prethodni.

Izborna komisija u ovom internet provizorijumu - ista ko i sve druge. A ova tema je dobila tolike repove da bi me sad bilo sramota da nešto slično pišem....;))