Prijava
   

E, to se ženi!

Savršena žena. Ona koja u tebi probudi osećaj odgovornosti. Osoba koja, nakon što je upoznaš, promeni čoveka u tebi.

Sama po sebi je - divna. Pametna je, načitana, čita Dostojevskog i Mana, ne voli Mirjanu Bobić-Mojsilović. Iz dobre je loze. Deda joj je služio gardu kod Franje Josifa, baba je završila pravo u Beču. U porodici nema izroda, sve sam primer do primera. Pravi čovek za nju ne sme akademski i intelektualno kaskati za njom, već mora pratiti njen pedigre i humane kvalitete.

Takva žena se ne upoznaje bilo gde. Na nju naletiš na prijemu u francuskoj ambasadi povodom godišnjice rođenja Voltera, kad ti prijatelj, neuspeli pisac, da svoju ulaznicu jer mu se žena porodila. Ona stoji u uglu sa ambasadorovom ženom i komentariše kako je Volter na njenu mladost uticao i promenio joj poglede na svet. Prilaziš joj u momentu kad pomisliš da nemaš šta izgubiti, ipak je sam uspeh njoj prići, jer je i njeno odbijanje samo po sebi uspeh. Prilazi joj se u stilu Vudi Alena, kao nezainteresovano i neupućeno, a opet, s velikim znanjem o materiji koja je na dnevnom redu. Pričate o Godaru i Tarkovskom, kako je Bouvi bio zanimljiv u ranijim fazama karijere i kako je modernom kapitalizmu potrebna reforma.

Opijeni oduševljenjem, izlazite zajedno. Kroz kafu uviđate da ste jedno drugom suđeni. Odlazite na sezonsku premijeru „Labudovog jezera“ i u poslednjoj tužnoj sceni se hvatate za ruke. Ljubav je rođena. Opijen ljubavlju, svoj dosadašnji socijalni život napuštaš i posvećuješ se samo - njoj! Vidiš kako će ti roditi divnu decu, buduću mladež koja će naše društvo voditi napred. E, to se ženi!

Posle nekoliko godina, kad se žar ljubavi ugasi i menopauza približi, mnogo toga se promeni. Ostane taj divni intelekt, ali se na kukovima natalože novi spojleri prouzokovani dugogodišnjim kancelarijskim poslom. Zaljubiš se u mlađu koleginicu s posla, živiš dvostruki život, sve dok žena ne sazna. Kad sazna, sve se sruši, mlađa ne želi da bude u senci, supruga odvodi decu, sve se sruši.

Naravoučenije - ne ženi se pre tridesete i gledaj da do ženidbe pojebeš što više, da u brak uđeš kao čovek ispražnjenih hedonističkih rezervoara, barem po pitanju fizičkih zadovoljstava.

Komentari

Е то је за мене парада поноса!

Дао сам плус, ал се нешто и не слажем са закључком.

Praznično šizenje loma, ovo-ono.

+++ za naravocenije

E, nigde romantike, ccc!

Ако смем, имаш вишка једно "р" у "резервоара", и можда једно "се" у реченици са француском амбасадом. Ово у наравоученију потписујем. +++

E, to. Maslačku, inače sam disleksičar, pa redovno omašim dok kucam.

Moram se složiti sa tobom na kraju defke. I ja mislim isto.
+

Meni se ne sviđa taj intelektuialno serendanje tip ljudi, iskreno ovakve što si opisao (i muške varijacije) me plaše. Možda jeste primamljivo u srednjoj kacam imala petnaest i kada su se sve ženske ložile na neutešnog pesnika... Bolje da se uhvatiš za ruke sa nekim, odete na voz, zapalite nemate pojma gde. :D O, zašto ja kad god otvorim dušu, ono provironova defka. xD

Nemoj ti k'o Ninka da prođeš, lolo!

smorka megatronka
zašto ja kad god otvorim dušu, ono provironova defka. xD

Hahaha, na komentarima ću omogućiti bračno savetovanje! :D

Šta se Ninki desilo? O.o

Hahahaha, od postova na tvojim defkama mogu dnevnik da napravim. :)

Ovo u vezi Ninke Kurajberu bilo upućeno. :)

Neću, neću ništa ne brini :)

Nije u redu d ame držite sad u mraku! Šta mu se desilo? :D

Zabranjeno čo'eku da priča o kurvama. On je pravi dučićevac - voli žene platonski i kosmički, lolo!

Мало нека педерска атмосфера провејава у дефиницији, ал генерално није лоша, сем задњег дела +

To je rana romantika koja postoji samo u ranoj fazi, posle iščezava.

Standardne viyije romatnike su gljupost! :P

Ne, ne, nemoj mi prići!

U pravu si, ne bi valjalo. Upravo sam pojela zavidnu količinu bela luka. :)

Ima odličnih momenata sa kojima se slažem!