Prijava
   

ekspreso

Kafa koju sluze u autobusima nisekspresa samo posebnim srecnicima. Najcesce nastavnicima kad voze neke ekskurzije na Palic ili Lepenski vir.
Ekspreso sprema vodja puta ili rezervni vozac tako sto u plasticnu prozirnu casu stavi kasicicu posebne instant kafe nepoznatog proizvodjaca (uvoz iz Bugarske), secer po potrebi nalije vrelom vodom iz kazanceta koje stoji ispred prvog sedista na suvozackoj strani i promesaju plasticnom kasicicom koja se po pravilu ne pere, brise se vlaznom maramicom (takodje uvoz iz Bugarske).

Posle celodnevnog truckanja nisekspresovim busem koji smrdi na visegodisnju prasinu, ekspreso deluje veoma okrepljujuce.

Komentari

Treba dodati i :
-brižljivo oprane naslone na glavu. Peru se suvim postupkom tako što ih putnici izgaze blatnjavom obućom, podignu, eventualno protresu i vrate na naslon.
-multifunkcionalne miomirisne zavese u vidu froncli. Obično zaboravan, a prehlađen diskretno istrese nos u njih.

I na svakom staklu ocrtana masnocom necija glava za vreme REM faze.

Maestralno! +++

Najjače su ipak ekskurzije na Pašinu česmu. To je jedna poljančetina od 80 hektara u blizini Leskovca, sa nekom slabocurećom česmicom iz doba Turaka, kafanicom u kojoj nastavnici provedu taj dan dok se đaci smaraju, a za sve je od roditelja naplaćena trostruka tarifa, sa uračunatim prevozom, dnevnicama itd.