Prijava
   

emancipovana ciganka

Ceca,koja nije prava ciganka,ali se tako ponasa.Emancipovala se od kad je dosla iz one juznoprushke vukojebine, pocela da cita Tolstojevskog i umesto spricera da pije sok od djusa

""Jeste li citali Anu Karenjinu""
""Procitala sam sve njene knjige""

Komentari

Nisam neki fan cece ali nije ona rekla ovo sa primera i nije dosla iz vukojebine, vec iz Zitoradje kod Prokuplja

Ni ja nisam neki fan Cece, pre svega zato što je licemer, ali što je mnogo, mnogo je - čini mi se da je ipak previše vređaju, mrze i okrivljuju za ratne zločine...nezasluženo.
Ipak, nije ona toliko strašne stvari radila, a svoj novac je sama zaradila...

Lab,jesi li bio u Zitoradji?E,to ti je vukojebina.......

..."i nije dosla iz vukojebine vec iz Zitoradje kod Prokuplja...."

ko je rekao da je zitoradja vukojebina nek izede ono sto se ne jede...Zitoradja je bre megapolis s juznu prugu...

Ja zivim nedaleko od Zitoradje....i sta sad?

Lab,sto nisi dosao u Beograd da pevas?Mozda bi ti bio kao Ceca.........dovoljno je samo da nadjes dobrog sponzora,da ubacis Isusa u barem jednu pesmu i ako si musko,da ofarbas kosu ko onaj pedercic Stankovic.

Ma ok je sve to, slažem se ja sa tobom, ne slušam ja dotične, samo mi smeta što se naglašava da je došla iz vukojebine. Pa šta, ti iz vukojebina su gori ljudi, gluplji? Ma boli me uvo, mrzi me da se svađam.

Oni koji zive po vukojebinama ,nisu losi,sve dok ostaju u tim istim vukojebinama i tek kad se presele u gradove postaju problem.Tu naravno,ne mislim na ljude koji dolaze da studiraju i da se obrazuju i postaju akademski gradjani....

Znači ,,vukojebina'' je dobra, recimo, Beogradu samo dok daje akademske građane i samo su oni dobrodošli? Pa nisam siguran da su svi Beograđani akademci.....među tim ,,Beograđanima'' koji se kunu u Bg i koji preziru sve novo što dođe, nema ni 5% onih čije su pradede rođene u Beogradu....ma nema ni veze, ova rasprava je besmislena, predrasude se ne sklanjaju tako lako, kao što rekoh, nema veze, sve najbolje.

U tome i jeste velicina Beograda.Nije bitno odakle si,vec je bitno sta ces u njemu da postanes.Ako ne prihvatas pravila koja u njemu vaze,ostajes seljacina i primitivac.Inace ,ovo vazi za svaki veci grad na svetu(ako si u Parizu,ponasaj se kao Parizanin).Beograd nije homogena i zatvorena sredina,vec grad koji je veliki,bas zbog dosljaka i nisu svi akademski gradjani,ali prihvatanjem pravila postaju BEOGRADJANI.Nisu svi koji zive van Beograda seljacine i primitivci,daleko od toga,oni se u svojim sredinama potpuno uklapaju u drustvene norme i ne strce,ali kad promene sredinu strce kao palac kroz pocepanu carapu.Ista je prica kad iz velikog grada odes na selo......Uz malo truda ,sve granice nestaju!

Ja bih sve vas velike Beogradjane negde na prinudni rad. Sve lenjo. Odraslo na politickim i vojnim platama i penzijama. U stanovima izgradjenim novcem koji se neprestano vuce iz cele Srbije u tu vasu rupu bez dna. Nenaviklo da radi. Gotovan do gotovana. I, kad neko sa strane dodje, bez igde icega.spe Uradi nesto sa svojim zivotom i napravi neku paru, iako vi uporno tvrdite da para u gradu nema, odmah drvlje i kamenje po njemu obaspete. Kad ste toliko bolji, kulturniji, umno razvijeniji, od ostatka Srbije, zasto sami ne pravite pare u tom "vasem" gradu? Sto vi ne snimate pesme? Sto se vi ne bavite nekom umetnoscu i pokazete "seljacima" i "dodjosima" kako se to radi. Bolje se prihvatite posla, nego sto palamudite po internetu. Goli otok je majka za vecinu vas.

Ceca,koja nije prava ciganka,ali se tako ponasa.Emancipovala se od kad je dosla iz one juznoprushke vukojebine, pocela da cita Tolstojevskog i umesto spricera da pije sok od djusa

""Jeste li citali Anu Karenjinu""
""Procitala sam sve njene knjige""

Sve je tako.

++++
:))