Prijava
   

Eržebet Batori

Je bila mađarska grofica koja je živela u poklonjenom zamku u Transilvaniji negde u 16. veku. Po priči, jednog dana grofica je zabola makaze u glavu svojoj sluškinji jer nije bila zadovoljna njenim radom. Kada je oprala krv učinilo joj se da je koža na njenoj ruci mlađa, pa je imislila da ako se kupa u krvi mladih devojaka da će opet izgledati mlada. Ona je pozivala mlade devojke u zamak gde ih je mučila na najgore načine i zatim je pila njihovu krv i kupala se u njoj. Kada je otkrivena zazidali su je u sopstvenom zamku. Veruje se da je imala oko 2000 žrtava.

Devojke bolje se držite šminke i drugih preparata, ako nećete da istupite nokte o zidove svojih kuća.

Decoooo, hoćete sokić?... Ssssssssssaaaak

Komentari

ja se potajno lozim na nju !

lepo sto sise setio i dao licni pecat, EB je imala sluskinju koja je cesljala svaku noc i jednom joj se kosa zamrslia pa je ova pocupala, Erzebet je osamarila tako jako da su joj pukla usta i prolila joj se krv po gazdaricinoj ruci, onda je E istripovala da joj to podmladjuje kozu i tako je sve krenulo... (ali i tvoja verzija sa makazama u glavi nije losa)
pre toga E je usla u okultizam kako bi napokon dobila musko dete

Ah, za legende ima puno verzija, a ja nisam hteo da pišem knjigu.

Nije tačno. Dečko je dobro rekao. EB je ubila svoju sluškinju koja ju je sređivala tako što ju je probola makazama u glavu....

I jedna velika ulica u Budimpešti nosi njeno ime

zanimlkjivo je da je imala u svom zamku kaveze sa bodljama na sipkama okrenutim ka iznuta, tu je zakljucavala devojke i kroz sipke ih je usijanim gvozdjem ubadala a one su se bezeci od toga same nabijale na bodlje. devojke su najcesce dolazile samovoljno jer je EB govorila da ce biti njene sluskinje i da ce biti skolovane. kada bi ih ubila roditeljima je govorila da su umrle od neke nove ne izlecive bolesti, ako se secam neki grip stomacni je bio u pitanju. zao mi je sto se nisam setila da definisem ovo :)
+++

jaoooooooooo......najezila sam se sva......:0