Prijava
   

Fakultet

Nekada privilegija, koja je bila dostupna samo imućnima i onim najistaknutijim pojedincima, koji su bili potpomognuti od strane opštine, države, bogatih rođaka.
Danas, sasvim normalna pojava, kako za odlikaše, tako i za one koji su u konobarskoj srednjoj školi bili na popravnom 2+ puta. Istovremeno i prilika da se bar godinu dana vide svetla velikoga grada, lumpuje, huliganiše po stadionima i na Fejsu kače slike sa istih, ali i idealna šansa da se roditeljski budžet maksimalno iscedi. Vrhunac je za one koji odu iz provincije promena na Fejsu u "lives in Belgrade" uz masu lajkova onih koji su to učinili u isto vreme.

4. oktobar 2010:
Razgovor dva poznanika, prilikom susreta u Beogradu, početkom oktobra:
A: Brate, jesi upisao šta?
B: Ma, jesam, brate, fon sam upisao sad, u drugom roku.
A: Budžet ili samofinansiranje?
B: Ma, samofinansiranje, kakav budžet, dobro je samo kad sam upisao! (smeh)
A: Pa, kako će ti roditelji, moraju da ti plaćaju stan, školarinu, menza ti je skupa!?
B: Ma, bitno da sam upisao, lako ću za to, snaći će se matori. Da budem tu ovu prvu godinu, pa šta bude, ako ne bude išlo, vratiću se tamo, ćale će mi naći već nešto. (smeh)
A: Pa, dobro, srećno, šta da ti kažem. Idem ja kući, ceo dan sam bio u čitaonici, tek smo dve nedelje na faksu, a već imam prvi kolokvijum za 10 dana, haos. U kom pravcu ćeš ti?
B: Do jaja, brate, ja još nisam išao na faks, banuću ovih dana, reče mi ortak da ima par dobrih riba, da vidim nešto... Palim na gajbu kod ortaka, da pijemo malo, pa ćemo večeras na neku brucošijadu, kažu da će biti kul! Vidimo se onda, tebra!
A: Važi, pozdrav.
15. avgust 2011:
Ponovni susret, prvi put od prošlog oktobra, ovog puta u rodnom gradu:
A: E, zdravo, brate, šta radiš, kako si prošao na faksu?
B: Ma, brate, furao sam kao taj prvi semestar, mrzelo me da učim, posle u drugom izađem na jedan ispit, probam nešto na bubicu i uhvate me, kazne me kao nešto, šest meseci ne mogu da polažem. Batalio sam sad u junu, jebi ga, ne mogu da učim. Ali, bilo je do jaja u Bg-u. Ti?
A: Ja sam očistio prvu u junu, dobro je bilo, sad odmaram, more, kafići, ribe i tako to. Bio sam na Exitu, pa malo Guča, idem sutra opet u Bg na Beer fest, ludilo. Ti, ideš li?
B: Brate, znaš kako bih išao, ali ne mogu, našao mi ćale šljaku još u junu, konobarišem svaki dan, treća smena, ubistvo. Nemam vremena ni za izlaske, ma ništa!
A: Pa, dobro, brate, šta da ti kažem, palim ja sad. Srećno na poslu!
B: Važi, tebra, vidimo se! Lepo se provedi!

Komentari

Ja sam ti dao plus. Dobra definicija, jeste! +
Što da ne, i ja ću sutra da upišem faks. :)

реалност брате +

Ја нисам ниједан од описаних, али је реалност! :D

Добра, добра.... :)

Neko uziva godinu dana, a neko 2 mjeseca :PPPP
odlicna def :)))

Неко са Фон-а лупио минус. хDDD Случајно сам навео тај факс, ништа лично, имам и ја другаре тамо. :D

ha ha... ma mi se kao hejtujemo s fonom :D