Prijava
   

Fejsbuk političke grupe

Grupe na spejsbuku (ili fejspejsu) su inače fenomen sam po sebi. Mada bi se reklo da većina kreatora i ne zna da uključi fen. Sami za sebe govore inteligentni nazivi tipa: ako se ne učlani 5.000.000 članova fejsbuk će se zatvoriti, pomozite Nemanji da osvoji srce jedne slatkice, bleja, bleja i opet pleja, ako se sakupi 100.000 članova Đoka ulazi u grupu ... i tome slično (itsl.)
Političke grupe su pamet dignuta na kvadrat. Uzgred, valja se podsetiti da su ih i neki VIP bogeri zdušno preporučivali, ne znam samo da li to i dalje rade... Kao to je novi vid angažmana. Pa da vidimo.
Nazivi su i dalje rečiti (primeri govore za sebe). Kako se učlanjuju uglavnom istomišljenici, i poneki provokator, dijaloga nema. Inače su tehničke mogućnosti otvaranja tema i diskutovanja poprilično ograničene. Šta se onda radi na tim grupama? Uglavnom je tema hejtovanje drugih grupa, i po mogućnosti njihovo udaljavanje sa fejsbuka - prijavljivanjem, ili na srpskom drukanjem vlastima fejsbuka. Zapravo svaka uspešnija grupa ima bar jednu grupu stvorenu samo za njeno ukidanje, i još nekoliko grupa koje zagovaraju nešto suprotno.
Pa ipak ko ima neko opredeljenje je obično član neke takve grupe. Zašto? Videsmo da se ne razmenjuju mišljenja tamo, a ni planiraju neke akcije... Zato što je to deo njegovog identiteta, da mu je to u profilu. Kao broj mobilnog telefona, što rekoše u jednoj reklami...

"HVALA" CRNOGORCIMA ZA NOŽ U LEĐA!
ZATVORIMO GRUPU ''SRBE NA VRBE''
MUKA MI JE OD MLAĐANA DINKIĆA!!!!!!
KO ODE NA CRNOGORSKO PRIMORJE DA MU UMRE MAJKA
I Bet I Can Find 1,000,000 People That Are Against Kosovo's Independence
Poserem se na Nobelovu nagradu kad je dobi Marti Ahtisari
Ne želimo nezavisnu Vojvodinu
I SUPPORT RUSSIA IN ITS CONFLICT WITH GEORGIA
Ja podržavam Uga Čavesa, a ti?
PEŠČANIK - Ako vam je dobro onda ništa
NE PODNOSIM NACIONALISTE, FASISTE, SOVINISTE SVIH NACIJA!!!!!
Ko glasa za Tomu celava mu keva
Evropa nema alternativu
Evropa ima alternativu
...

Komentari

Ovaj naziv mi je najjači:
KO ODE NA CRNOGORSKO PRIMORJE DA MU UMRE MAJKA
Brate!!!

Nice!
Fina definicija...volim skribomansku tradiciju koju par članova održava...

Da, da... trebalo je neko prvo da definise fejsbuk grupe... ali nema veze ovako dva u jednom.