Prijava
   

feng-shui

relativno nova religija koju tradicionalne religije jos nisu izvalile kao opasnost po sebe, pa jos uvek nemaju izdefinisan stav o istoj.

Inace feng-shui religija najveci broj vernika nalazi u urbanoj intelektualnoj populaciji za razliku od tradicionalnih religija cije su pristalice smestene u vise drustvenih staleza (kako urbani tako i ruralni intelektualci, a svakako i slabije obrazovano stanovnistvo).

Feng-shui vernici, popularni feng-shuovci, su se okrenuli ovakvom verovanju uvidevsi da je ono sto pise u Bibliji i Kuranu malko naivno i nadasve nikako nije fancy i cool.

Takodje, najvise feng-shui vernika su zene, sto samo postavlja pitanje vremena kada ce se i muskarci masovnije odazvati pozivu. Feng shui proroci predvidjaju da ce se ovo desiti onoga momenta kad im cupike postave ultimatum "ili shui ili nema sexa" (slogan poznat kao "il' si shui il' odjebi"). Tako da ce muskarci biti u nazavidnom polozaju da biraju izmedju fancy riba sa jedne i rumenih seljancica i dosadnih gradskih riba sa druge strane.

Feng-shui vernici duboko veruju svom Masteru, pandan popu, i spremni su da ga bogato nagrade za razne ritualne sastanke. Feng-shuovci veruju u amajlijsko dejstvo feng-shui kompasa, takodje pandan krsticima i brojanicama.

Najnovije istrazivanje ukazuje da su neki feng-shuovci zadrzali rituale i iz drugih religija ali i prihvatili nova FS uverenja. Upitani kako to, i ovo i ono, oni su davali jednostavan odgovor da su oni "bi", dok su neki cak i ponosno uzvikivai "bi power".