Prijava
   

Forum

Centar antičkog Rima na kome se odvijao celokupni javni život carstva. Mesto na kome su govorili najveći besednici toga doba. Nikako slučajno. Za čast da održe govor morali su da se dokažu. Danas je forum dostupan svima. Nema potrebe za nikakvim dokazivanjem niti rangiranjem. Od mesta na kome bi se video pluralizam mišljenja i stavova postalo je mesto na kome se vidi pluralizam nepristojnosti, neobrazovanosti i sveopšteg potisnutog besa i neobuzdane sujete. Neki ga porede i sa onim starim dobrim pisanjem u školskom veceu. Jednog dana bi jedan učenik napisao nešto na zidu, a onda bi učenik iz popodnevne smene odgovarao na "post" svog kolege. Naravno, ne postoji zabluda da su razmenjivali mišljenja o antičkoj filozofiji. Tema je više bila nalik na prostakluk koji nije viđen još od antike. Pravilo na osnovu kojeg fukcioniše je jednostavno i nimalo dvosmisleno. Masa neobrazovanih i primitivnih uvek zatrpa i zaseni obrazovane i kulturne pojedince. U raspravi sa budalom moraš da se spustiš na njegov nivo, inače ćeš ti dobiti etiketu budale. Opet, nije bitno sredstvo kojim mišljenje izražavaš već mišljenje samo, a mišljenja i stavova ima sve manje.

Komentari

moje defke su stvarno jeftin , odvratan humor...ne znam nista ovako da napisem...u pravu si ti decko. ali niko nece da jebava ovde sta ti mislis, nazalost...omiljena.

lepo upakovana glupost je i dalje glupost. -

Sve je ovo istina, ali ovaj sajt služi za definisanje slenga, zajebanciju i nije strogo edukativnog karaktera tako da je ova definicija nepotrebna. Od mene si dobio + iz prostog razloga što se slažem sa tim što si napisao.

Kao mali lepi školski sastav;)

@Zapata Nemoj tako procitao sam ti defke super su. PS + i za ovu defku super je

samo četri reči! MODERATORE NA VRBE! hmmm...to su ustvari tri reči...

Masa neobrazovanih i primitivnih uvek zatrpa i zaseni obrazovane i kulturne pojedince.

To sam ti i rekla na nekoj defki, msm NOVAC... Ajde, molim te ako radiš neki blog, ostavi mi link da pročitam.