Спортски квиз

1. Гробелар, Хунтелар... Холандија?

2. Ово је изгледа теже него што сам мислио. Мислио сам да ћете одмах погодити репрезентацију за коју је бранио. А требало је да буде трик питање пошто је пре тога бранио за једну другу репрезентацију на једном мечу. :)

3. Није Холандија (мада је могуће да имају исто порекло презимена Гробелар и Хунтелар), а није ни Велс.

4. To je neka afrička zemlja kolko se sećam, recimo Južnoafrička Republika.

5. Јесте афричка и близу је ЈАР.

6. Eh sad, geografija i to južne Afrike. Ovo bez guglanja mogu samo da lupetam. Namibija?Znam da je neka egzotična zemlja, al jebiga...

7. Ајд' овако. Гробелар је још као 18-огодишњак дебитовао за Родезију, тада још непризнату државу у грађанском рату. Пут га је после тога преко Јужне африке одвео на други крај света у Канаду, а потом у Ливерпул. Након што је постигао светску славу у Ливерпулу који је постао првак Европе, а он извео легендарни плес spaghetti legs у финалу против Роме, пред крај каријере се вратио и заиграо за репрезентацију земље која је настала 1980. године од Родезије. Која је то држава?

8. Zimbabve, Namibia??

9. Зајебавате мало? Није Свазиленд. Ову државу још увек неки зову Родезија, Јужна Родезија итд. Из ове земље је Мајк Темвањера бивши фудбалер Јавора и Борца из Чачка.

10. Јесте Зимбабве. Иначе, биографија Бруса Гробелара је доста занимљива, па ко има времена нека се мало информише... Може даље, Марко, само други пут постављај по једно питање.

11. Prepustam tebi YCHT, moram didem.

12. Ево једно мало теже... :)

Како се зове зимбабвеански репрезентативни штопер који је једну сезону провео у првој лиги Србије и Црне Горе играјући за Јавор из Ивањице, а након тога доживео саобраћајну несрећу и погинуо?

13. Не може више овако! Немате појма о Зимбабвеу! У питању је Блесинг Макунике. Нек' поставља ко 'оће.

14. Kako su se zvala prva dva stranca u bivsoj jugoslaviji?

15. Ћирило и Методије?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.