U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Ako vam nešto nije jasno u vezi ove nauke obratite mi se ovde na ovoj temi, a ja ću a najbolji moguć način da vam objasnim šta vam nije jasno.
I molim vas bez glupih pitanja, poput "šta se desi kad ubaciš komad Cezijuma u vodu i sl."
Šta se dešava kada ubaciš šećer u kafu?
Evo, recimo, mene je od malena interesovalo sta se dobija kada se proizvod reakcije adicije dihidrogen-monoksida na 4,4-dimetil-1-penten, izlozi temperaturi od 300* celzijusovih uz prisustvo bakra kao katalizatora :)
Када убациш шећер у кафу долази до растварања шећера у води и можеш добити незасићен, засићен или презасићен раствор, у колико је кафа скувана или само стављена у неки поларни растварач као што је вода. Ако шећер убациш у кафу (оба "реактанта" уз чврстом стању) добијеш мешавину кафе и кристала шећера.
Ајмо још глупих питања...
дихидроген-моноксид??? мислис метанал? Ако је то онда ништа колико се ја разумем у хемију. На Алдехиде и кетоне реагујеш са јаким нуклеофилних угљоводоничним ланцима. Рецимо алкил-халогенидима. Сад учим јебену органску и нервирам се па је могуће да сам нешто помешао, али не верујем...
Ајмо још интересантнијих питања...
Dihidrogen-monoksid je voda... :) Samo sto tako zvuci kao da je ko zna koje jedinjenje, po mogucstvu otrovno:) Naziv nije u upotrebi, iako je tehnicki gledano ispravan.
Rekoh da prodam neku strebersku foru...
--------------------------------
Kad sam vec spomenuo vodu, pogledajte klip- hladno k'o taštino srce, ako niste do sada. Neverovatno, na prvi pogled.
Znao sam da nije samo tek kafa zaslađena...delovalo je puno ozbiljnije.
Hvala.
Mogu i ja da delim pamet o bezuljnim kompresorima velikog protoka do 50 bara za duvanje PET ambalaže u industriji.Mislim da svakog mladog čoveka ovde to sigurno interesuje...:-)
Mene interesuje šta je hemija između muškarca i žene?
Jel' to ozbiljno pitas, da znam dal' da serem il da se zajebavam...:)
http://vukajlija.com/recnik/ljubav/5458 by Buxtehude
Samo napred!
Lithium, jeste neverovatno na prvi pogled a to je zato shto je nemoguche, a nachin na koji su to postigli vidi na ovaj klip
http://www.metacafe.com/watch/601280/make_instant_hot_ice/
Који сам ретард... ја процитао дихидрогенкарбомоноксид или тако нешто ми у глави прошло - иако је невероватно нелогично ал' знам с ким имам посла па ко зна... а још пишем дихидрогенмоноксид - опет нема логике ај' поново знам ским имам посла... јес фора била морам да признам, а ево решења твоје недоумице.
У колико има присуства каталитичке количине сумпорне киселине можеш добити 4,4-диметил, 2-пентанол (главни производ) или 4,4-димител,1-пентанол. Постоје начини да добијеш и овај други у великом приносу али ме мрзи да пишем...
П.С. Ваљда сада нисам опет нешто лупио... Једино нисам сигуран за температуру... мало је висока... као и за бакар...
Ако сам се зајебо има да попиздим :Д
Bravo, za En_Dottera. 4+
Драги нови другари, ја сам фасцинирана увидом у један свет који одавно нисам гледала . :) :) :)
Tatatatira!
A što meni niko neće da pojasni ?
moi moi, držaću ti ja časove hemije, a možda ti održim i neka predavanja o fluidima.
Možda mi ne trebaju časovi, ali kako ja to mogu da znam kad ne razumem pojam? Možda da probaš da mi objasniš, a onda možemo da utvrdimo da li ima potrebe za časovima.
мои, иди код психотерапеута, он вероватно има боље решење од нас овде.
Е да, сада. Ај нека ми неко појасни тако да могу да запамтим следеће (не зајебавам се):
Како да сконтам како таласне функције делокализованих пи електрона утичу једне на друге. Нпр, код 1,3-будадиена, код 1,2-бутадиена, 1,3,5-хескатриена и сличних једињења. Дакле како се (не)стабилност ових једињења објашњава таласним функцијама. Лоше је објашњено у књизи, а књигу за децу са посебним потребама о овој теми нисам нашао...
Фала у напред.
П.С. ОЗБИЉАН САМ!
Ako se dobro sećam, to se dešava zbog specifičnih dielektričnih svojstava semipermeabilne kovalentne veze koja zbog povećanja napona između C1 i C3 atoma u izlomljenoj molekularnoj strukturi može da dovede do ekscitacije elektrona u vezi i njihovog transfera na spoljne meta nivoe gde uzrokuju cepanje protona i odvajanje atoma vodonika uzrokujući dalje nestabilnost samog jedinjenja.
mislim, ako me razumeš...
...A onda je mrmot zavio čokoladu...