Prijava

Ako vam nešto nije jasno u vezi ove nauke obratite mi se ovde na ovoj temi, a ja ću a najbolji moguć način da vam objasnim šta vam nije jasno.

I molim vas bez glupih pitanja, poput "šta se desi kad ubaciš komad Cezijuma u vodu i sl."

Šta se dešava kada ubaciš šećer u kafu?

Evo, recimo, mene je od malena interesovalo sta se dobija kada se proizvod reakcije adicije dihidrogen-monoksida na 4,4-dimetil-1-penten, izlozi temperaturi od 300* celzijusovih uz prisustvo bakra kao katalizatora :)

Када убациш шећер у кафу долази до растварања шећера у води и можеш добити незасићен, засићен или презасићен раствор, у колико је кафа скувана или само стављена у неки поларни растварач као што је вода. Ако шећер убациш у кафу (оба "реактанта" уз чврстом стању) добијеш мешавину кафе и кристала шећера.

Ајмо још глупих питања...

дихидроген-моноксид??? мислис метанал? Ако је то онда ништа колико се ја разумем у хемију. На Алдехиде и кетоне реагујеш са јаким нуклеофилних угљоводоничним ланцима. Рецимо алкил-халогенидима. Сад учим јебену органску и нервирам се па је могуће да сам нешто помешао, али не верујем...

Ајмо још интересантнијих питања...

Dihidrogen-monoksid je voda... :) Samo sto tako zvuci kao da je ko zna koje jedinjenje, po mogucstvu otrovno:) Naziv nije u upotrebi, iako je tehnicki gledano ispravan.
Rekoh da prodam neku strebersku foru...
--------------------------------
Kad sam vec spomenuo vodu, pogledajte klip- hladno k'o taštino srce, ako niste do sada. Neverovatno, na prvi pogled.

Znao sam da nije samo tek kafa zaslađena...delovalo je puno ozbiljnije.
Hvala.

Mogu i ja da delim pamet o bezuljnim kompresorima velikog protoka do 50 bara za duvanje PET ambalaže u industriji.Mislim da svakog mladog čoveka ovde to sigurno interesuje...:-)

Mene interesuje šta je hemija između muškarca i žene?

Jel' to ozbiljno pitas, da znam dal' da serem il da se zajebavam...:)
http://vukajlija.com/recnik/ljubav/5458 by Buxtehude

Lithium, jeste neverovatno na prvi pogled a to je zato shto je nemoguche, a nachin na koji su to postigli vidi na ovaj klip
http://www.metacafe.com/watch/601280/make_instant_hot_ice/

Који сам ретард... ја процитао дихидрогенкарбомоноксид или тако нешто ми у глави прошло - иако је невероватно нелогично ал' знам с ким имам посла па ко зна... а још пишем дихидрогенмоноксид - опет нема логике ај' поново знам ским имам посла... јес фора била морам да признам, а ево решења твоје недоумице.
У колико има присуства каталитичке количине сумпорне киселине можеш добити 4,4-диметил, 2-пентанол (главни производ) или 4,4-димител,1-пентанол. Постоје начини да добијеш и овај други у великом приносу али ме мрзи да пишем...

П.С. Ваљда сада нисам опет нешто лупио... Једино нисам сигуран за температуру... мало је висока... као и за бакар...
Ако сам се зајебо има да попиздим :Д

Bravo, za En_Dottera. 4+

Драги нови другари, ја сам фасцинирана увидом у један свет који одавно нисам гледала . :) :) :)

A što meni niko neće da pojasni ?

moi moi, držaću ti ja časove hemije, a možda ti održim i neka predavanja o fluidima.

Možda mi ne trebaju časovi, ali kako ja to mogu da znam kad ne razumem pojam? Možda da probaš da mi objasniš, a onda možemo da utvrdimo da li ima potrebe za časovima.

мои, иди код психотерапеута, он вероватно има боље решење од нас овде.

Е да, сада. Ај нека ми неко појасни тако да могу да запамтим следеће (не зајебавам се):

Како да сконтам како таласне функције делокализованих пи електрона утичу једне на друге. Нпр, код 1,3-будадиена, код 1,2-бутадиена, 1,3,5-хескатриена и сличних једињења. Дакле како се (не)стабилност ових једињења објашњава таласним функцијама. Лоше је објашњено у књизи, а књигу за децу са посебним потребама о овој теми нисам нашао...
Фала у напред.

П.С. ОЗБИЉАН САМ!

Ako se dobro sećam, to se dešava zbog specifičnih dielektričnih svojstava semipermeabilne kovalentne veze koja zbog povećanja napona između C1 i C3 atoma u izlomljenoj molekularnoj strukturi može da dovede do ekscitacije elektrona u vezi i njihovog transfera na spoljne meta nivoe gde uzrokuju cepanje protona i odvajanje atoma vodonika uzrokujući dalje nestabilnost samog jedinjenja.
mislim, ako me razumeš...

...A onda je mrmot zavio čokoladu...