Prijava

Švaba je kriv za sve.

Наравно да ће се поновити. Штавише, и волео бих да се понови, јер ова држава заслужује то, а заслужује зато што су сви јебено глупи.
Кад се овако нешто догоди у Тексасу, америчка влада дискретно пошаље маринце, па неко лепо добије по пички. Нема демократије и не треба да је има. Демократија и територијална целовитост су два појма која никако не иду заједно.
Да је неко паметан на власти, он би похватао све оне што машу Турским заставама и говоре ''Ово је Турска'' и одма' сутрадан их депортовао у Турску. Не свиђа ти се Србија? Не мора да ти се свиђа, терај се у пичку материну.
Али јебига. Овде мора да се глуми демократија, зато што је земља ситна и никаква.

do reci se slazem, i dodajem da i u berlinu ovo nikada ne bi palo na pamet turcima, kojih je vise od polovine... ladno bi se vratili odakle su.

Куцам свој коментар и читам ове са претходне стране и прочитам Џимијев. Имамо исто мишљење. Србија има најгоре политичаре, необразоване и корумпиране дегенерике, и оне на власти и оне у опозицији.

Onaj Zukorlic prica nepovezano, cini mi se da su to jos uvjek ispadi manjine od dosta faktora zavisi hoce li postati vecina ali za sad mi se to ne cini mogucim.

Šta se ložite, nisu oni glupi, samo su poslušni. Srpski rečeno - dupeuvlakači (čmarni speleolozi).

iskoristiću ovu temmu da prepričam izlaganje svog profesora Statike konstrukcija sa poslednjeg časa predavanja...
Priča je bila oko toga kao on ništa nije dobio od države, ni ove ni prošle, kao ni niko iz njegove familije iako je otac odškolovo tri doktora nauka...
- Meni niko nikada ništa nije dao, a i ne treba mi od ovih sada pa da moram biti njihov sluga... čak su mi i knjigu probali zabraniti, ali ništa mi ne mogu sve dok znam ovo (prstom pokaza na tabllu na kojoj je ispisano brutalno mnogo)... ovi će namo oteti i ovo malo što imamo, stalno pričaju o nekoj Evropi a djeca nam se ne mogu školovati a i kad se iškoluju, neće da ih jedan gimnazijski profesor pravi budalama i da ih on vodi u Evropu... ne dam ni ja... ja sam, bre predavao u Americi, i da mi on i Čeda i Nataša Kandić sole pamet o demokratiji... sramota me je što smo istog roda... ja se ovako borim za Srbiju, pokažem djeci šta znam...
Ovo je bilo najupečatljivije predavanje otkad sam na fakultetu...
Mislim da je objasnio

A ta grupa koja uvek pravi incidente je u rangu ovih što dođu na Vukajiju i posle 14 sekundi zasluže trajni ban. Taj profil ljudi. Neobrazove patriJote.

Vjerujem da jesu Korleone, ali takvi i služe da se počne kavga...

Кад се овако нешто догоди у Тексасу, америчка влада дискретно пошаље маринце, па неко лепо добије по пички. Нема демократије и не треба да је има.

Па баш то би могли и ми да урадимо. Али пре тога мора да се договоримо са остатком света, конкретно са САД, ако се са њима договорили ни ЕУ неће да нам кења.
Договоримо се са њима, спустимо се мало на земљу, схватимо да смо мали и да сами никако не можемо ништа да урадимо, и онда ће нам дозволити да тако решевамо проблеме у својој земљи.
А овако, нећемо у НАТО, нећемо у ЕУ, нећемо да предамо своје "хероје", нећемо да признамо Косово, нећемо ово, нећемо оно...

Па ко смо ми, да цео свет вучемо за нос и намећемо своје услове?

"Ел нећеш? Е сад ћеш да видиш, ајд Били скувај им тамо још неко срање у земљи, па се можда опамете".

Тако то свет ради, тако смо изгубили и Косово, и све "српске земље" преко Дрине...тако ћемо да изгубимо и Војводину и Санџак

Да смо хтели да сарађујемо када нам је било нуђено, не би изгубили Косово, још би ОВК на CNN-у била приказивана као Ал Каида, а ми као јадне жртве, па би их истребили доле на Косову...Али јок...неће америчка џизма у српску колевку.

Јебем нас глупе...никада се нећемо опаметити

Да смо хтели да сарађујемо када нам је било нуђено, не би изгубили Косово, још би ОВК на CNN-у била приказивана као Ал Каида, а ми као јадне жртве, па би их истребили доле на Косову...Али јок...неће америчка џизма у српску колевку.

Од дана када сам схватио до данас се непрестано борим против оваквих ставова.
Ставова изазваниих (нормалним људским) страхом.
Ставова изазваних (опет нормалном) потребом да се буде егзистенцијално сигуран. Неугрожен.
Ставова изазваних свим ирацоналним психолошким механизмима одбране - ставовима који немају утемељење у стварности.

"Ако сам послушан, то значи да сам сигуран" - нетачно човече!!! Отвори очи, свет није дечја соба, нема ћалета који ће се разнежити на послушно дете! Овде "ћале" не бије зато што је неко непослушан, "ћале" бије просто зато што је НЕПРАВЕДАН И СПРЕМАН НА СВЕ ЗАРАД СОПСТВЕНИХ ИНТЕРЕСА.

Теорија о непослушности/курчењу/инату као узроку српских несрећа ја жалосно смешна. Свима који тако мислите постављам директно питање: Шта би се десило да су апсолутно сви на планети Земљи послушни јуесеј-у? Да ли онда не би било ратова? Да ли би тада сви живели у срећи и хармонији?

Почетак борбе за опстанак ове државе и овог народа је отварње очију и суочавање са окрутном истином - брате у игри је неко морао да буде каубој, неко невина жртва а неко зли Индијанац коме треба јебати матер и то у име правде. Зна се коме је ова последња улога намењена.

"Ако сам послушан, то значи да сам сигуран" - нетачно човече!!! Отвори очи, свет није дечја соба, нема ћалета који ће се разнежити на послушно дете! Овде "ћале" не бије зато што је неко непослушан, "ћале" бије просто зато што је НЕПРАВЕДАН И СПРЕМАН НА СВЕ ЗАРАД СОПСТВЕНИХ ИНТЕРЕСА.

Прво, ко одбија да поверује и да призна да би ми много боље прошли, и да би нам држава била већа и у људству, а и територијално, да смо само хтели да сарађујемо са светом и да се не курчимо ван својих могућности, тај нити је реалан, нити објективно сагледа ствари.

Друго, ти не разумеш поенту, нема никаквог ћалета, који ће да се РАЗНЕЖИ на послушно дете, и није битна послушност.
Ми не би били "награђивани" зато што смо послушни, него зато што сарађујемо, од нас нису биле тражене неке страшне ствари као прво, а као друго, поента приче је: да смо ми, пришли њима, када нам је било нуђено, Косово не бисмо изгубили не зато што би нас они заволели, него зато што смо им МИ пришли, и зато што би нас они пустили да се МИ постарамо за те проблеме на НАШЕМ Косову, и све то опет само из једног разлога, не зато што нас воле, не зато што нас поштују, него зато што је њима у интересу да у њиховим редовима и земљама које су уз њих нема нестабилности!
Они би и даље гледали само свој интерес, али би се ми тако поставил да тај њихов интерес одговара и нама, и другачије би се на нас и на наше интересе гледало.
Амеру је база на Косову требала, понудили су нас да сарађујемо, нисмо хтели, када смо ми били упорни у томе, понудили су је оној другој страни. Резултат? Они су опет добили своје, само што нису шиптари протерани са Косова, него ми. Они су своје остварили, али своје су интересе уз њих остварили и шиптари, а не ми.
Поента? Није нам крив нико, када нисмо способни да сагледамо неке ствари на дуге стазе и када смо кратковиди и надмени. Најгоре од свега је што и дан данас, нико неће да призна да смо ми то све закували, лакше нам је да оптужимо Ватикан, ЦИУ и остале моћне силе, које немају паметнија посла него да гледају како Србију да оштете.

Е сад, по истом овом сценарију ћемо да изгубимо и Санџак и Војводину. Пазите шта вам кажем. И опет ће нам неко други бити крив, неки злочинац, који се уротио против нас...

@ Полиција никако не сме да интервенише, тј. сме, али ако се пре тога договоримо са ЕУ и урадимо све што они траже, па онда ми да кажемо њима да нам дозволе да решимо проблем, е само у том случају полиција може да решава проблме у НП-у.
Ovo je bilo pametno...Raška oblast ne može da se otcepi od Srbije jer su u tri od šest opština Srbi većina.A Novi Pazar,Sjenica,Tutin ne mogu živeti samo od valjanja farmerki i klanjanja.Mislim da nema opasnosti od nove secesije jer je slučaj drugačiji od Kosova,Zukorlić pokušava sebi da obezbedi bolju političku,versku i ko zna kakvu još poziciju zavodeći pričama o autonomiji gomilu nepismenih balvana koji su od knjiga pročitali samo kuran a i njega samo prvih par strana.Srećom ima i dole pametnih ljudi,pa verujem da će se ovo sranje rešiti,ako nije ništa mogla da uradi po pitanju Kosova koje je davno izgubljeno,nesposobna vlast može u vezi Raške oblasti(ja živim u Srbiji a ne u Turskoj,Srbin sam i za mene ne postoje nikakvi Sandžaci).

1. Милошевић се чмарио из петних жила да СРЈ буде примљена у НАТО пакт како би се бомбардовање избегло. Не зато што је имао хуманистички мотив према нама и зато што је био некакав државник (то понајмање) већ ЗАТО ШТО НИЈЕ ХТЕО ДА ПАДНЕ СА ВЛАСТИ.

Тако да теза о њему као инаџији који воли да се шагачи са Западом пада у воду; он је власт волео више од ббило чега, пристао би да буде и Сатанин а не амерички човек само да задржи власт, учинио би све да се иста ничим не угрози.

2. Опет, страх. Не желиш да прихватиш чињеницу да табаџији треба жртва а не сарадња, јер како ћеш одржати силом засновани неприкосновени ауторитет ако свима само претиш? И шта онда, сви прихватише сарадњу коју си им наметнуо и? За шта постоји ратна машинерија (47% америчког БДП-а)? За преговоре дипломатију и сарадњу?

3. Ниси ми одговорио на овај део из првог поста:

---- Шта би се десило да су апсолутно сви на планети Земљи послушни (или, ако више волиш, сарађују) јуесеј-у? Да ли онда не би било ратова? Да ли би тада сви живели у срећи и хармонији? ----

Колико ја знам, Бобица се никада није чмарио да уђе у НАТО, а и ако је то радио, каоо што ти кажеш, радио је да не би пао са власти, што одмах говори да се то дешавало крајем деведесетих.
Њему је много пре тога било понуђено да сарађује са њима, а тако велики играчи какви су они, неће да нуде 5 пута, нити ће да те приме када се теби дигне ђокица.

Хоћеш? Нећеш? Ко те јебе, сад ће да видиш како си се зајебао.

У вези овог твог броја 2, ја не знам какав страх ти спомињеш, ја се не плашим амера и тих глупости које си ти навео, мени је само криво што су глупи они који нам воде државу, и што су такви у протеклих пола века. А још више ми је криво што народ никада неће да призна да није био у праву.
Иначе, већ сам ти одговорио где би се трошила ратна машинерија, па на Косову, али не убијајући Србе, него Албанце.

3. То је утопистичко, комунистичко срање, никада неће постојати свет у коме су сви срећни, у коме владају мир и хармонија. И то нема везе са САД-ом.
Ја ти причам о конкретним, практичним начинима како смо могли да избегнемо да стигнемо докле смо стигли, и како ћемо у будућности опет правити исте грешке, и опет повлачити погрешне потезе, којима ћемо се сами убацити у срање.

На тачку три ми ниси дао одговор.

Слажем се ја да је то утопистичко, комунистичко њесра, али ја нисам рекао другачије.

Ај' да покушамо поново: Рекао си да, у најмању руку не би најебали да смо сарађивали са Американцима. Рекао си да би штавише најебали они који су угрожавали наш национални интерес (Албанци) само да смо - сарађивали са Американцима.
Дедуктивни закључак = сарађивање са Американцима је рецепт за избегавање рата и просперитет националних интереса.
Дедуктивни закључак2 = све што треба СВИМ НАРОДИМА овог света за избегавање рата и просперитет националних интереса је = сарађивање са Американцима.

Не знам да ли је потребан следствени закључак да у тој ситуацији рата не само нема, већ је немогућ.

Пошто ми на тачку 3 ниси дао одговор, да је поновим још једном, чисто онако:

---- Шта би се десило да су апсолутно сви на планети Земљи послушни (или, ако више волиш, сарађују) јуесеј-у? Да ли онда не би било ратова? Да ли би тада сви живели у срећи и хармонији? ----

Иначе, већ сам ти одговорио где би се трошила ратна машинерија, па на Косову, али не убијајући Србе, него Албанце.

Ево ти и овако: Албанци су сарађивали са УСА. УСА је стала на њихову страну. Ти између та два видиш директни узрочно последични ланац, дакле ови сарађиваше са УСА, УСА зато решила да стане на њихову страну.

Ја те питам, шта би се десило да је истовремео и Србија почела да сарађује са УСА? А ови већ на страни Албанаца? Испаде, пошто је сарадња са њима нешто због чега они стају на твоју страну, да би се сирота Америка преполовила само због нас и Шиптара; једна половина би нас бомбардовала а друга би бомбардовала Шиптаре...

Нема логике због грешке у основној премиси: сарадња са Америком НЕ КУПУЈЕ мир!

Увек неко мора да им буде жртва. Да је то тачно показује и онај део из твог поста када си рекао да би се та ратна машинерија трошила на Албанцима а не нама. Дакле = жртва увек мора да постоји.

Нећу ни да ти одговорим на то питање, зато што и сам знаш да је тако нешто немогуће, и да никада није било могуће.
А ја стварно немам времена да измишљам неку теорију, којом би мога да ти дочарам шта би се десило када би цео свет сарађивао са САД-ом.

Нити видим смисао тог питања, ја причам о чињеницама и реалним догађајима, који су у нашем примеру и у пракси имали једно значење, а ти ме питаш за неку апстрактну и глобалну опцију. И са њом покушава да побијеш тачност онога што сам ја изнео у вези нашег примера.

Не разумем шта хоћеш да ти кажем? Да било би рата. Да било би беде. Да ли сам то требао да кажем?
Али опет стојим при томе, да и у том твом замишљеном свету, ако би код нас било ратова и беде, опет би наши избори и наше одлуке довеле до тог стања, а не неки зли странци, који нас мрзе.

Јел ти видиш човече шта пишеш?
Шта ако сарађују и са нама и са њима? Сарадња са америком не купује мир?
Па ко је то рекао? Немој да ми трпаш твоје речи у моја уста.

Ја не верујем да си ти глуп човек, ал ајде да ти појасним, не мислим ја да амери нама купују мир, или тако нешто. Него слушај.
Амер има циљ, амер има моћ, амер има средства, амеру треба база на Косову.
Амер се распита ко је главни у том региону, амер сазна да је то у том моменту Бобица (још почетком деведесетих), понуди Бобици да сарађује он са њима, да они Бобици дају разрешене руке пошто је већ до гуше у говнима, а он њима зазуврат да да базу. Бобица неће, амер попизди и иживљава се на нама пар година, а у међувремену, оде код оних који нису главна муда у том региону, али имају неке своје претензије на том подручју. Понуди њима сарадњу, да им очисте терен од Срба, а да ови њима дају заузврат базу, Шиптар пристане и крај приче.

То ти је проста верзија онога о чему са ја причао, то што ти прича је генерализовање и убацивање у причу о нашој ситуацији нечега што нема везе са нама и са нашим интересима и грешкама.

И
Увек неко мора да им буде жртва. Да је то тачно показује и онај део из твог поста када си рекао да би се та ратна машинерија трошила на Албанцима а не нама. Дакле = жртва увек мора да постоји.

А ти би данас овде мене убеђивао како је америка највећи злочинац на свету, зато што су албанци са косова били жртва њиховог терора, и зато што су нама дозволили да их почистимо са Косова, а помало су нам помагали???
Јесте, жртва увек мора да постоји, али зашто смо ми толико глупи да увек себе подметнемо као жртве??

Рече један наш песник : "Највећи чин патриотизма није дати свој живот за отаџбину, него натерати непријатеља да то уради за своју".

Свако посебно има своје опште. Свако конкретно има своје апстрактно. И обрнуто.

Зеко крајње је једноставно: сарађивање и послушност Америма доноси мир и заштиту = сви сарађују и бивају послушни = свима је мир и сви су заштићени.

Део пре знака једнакости је твоја теза а онај после је мој закључак и дословно, логично решење поставке. Само сам пратио твоју логику.
Е сад, и ти и ја знамо да је део после знака једнакости нетачан. Што значи да је и онај пре.

Свеједно, небитно...ја и ти смо много побегли од теме. Углавном, ја ћу увек стајати при томе да ћемо изгубити и Санџак и Војводину, ако не кренемо да сарађујемо са светом. И то не због раста стандарда и бољих услова живота, него баш зато што ако будемо сарађивали, свет ће да нам дозволи да проблеме решавамо на начин на који је Џими описао, а притом нам се неће мешати у те наше послове, и неће нас сатанизовати.
У случају да изгубимо те територије, за те губитке ћемо бити одговорни лично ми и нико други, ни Клинктон који је број 1 по шунтавило, ни Блер, ни пијандура Јељцин, ни црни Обама...нико...само и искључиво само ми.