Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
http://vukajlija.com/forum/teme/13176?strana=28#post_787138 ovako? :)
Sad se setih da niko nije odgovorio na churchyno pitanje zasto Kremenkovi slave Bozic iako su ziveli B.C. Ja sam u medjuvremenu skont'o da datum Bozica zapravo nije autenticni hriscanski praznik, nego neki paganski - pa je Bozic nalepljen u to vreme da bi se lakse primilo. Verovatno je i sva ikonografija iz tog paganskog perioda, kakvi kurci badnjaci i jelke!
Kao slave kod Srba.
Jel postoji brzi nacin da se kace sliku u komentarima od uploadovanja na imageshack
Постоји. Платиш бржи интернет, а онда аплоудујеш на дотични сајт. :Р
Naravno. Malo je pomjeren, treba da bude 21. 12, odnosno na solsticij. Sve su to solarne svetkovine i solarna božanstva. Let the sunshine in! :)
Isto, to jest slično, važi za sve druge veće hrišćanske praznike.
Зашто је Зипо упаљач бољи од обичног упаљача и зашто мислите (уколико мислите) да вреди дати 1200 динџи за Зипо?
Вако. Ја сам пасионирани љубитељ Зиппо упаљача и морам дати свој суд. Прво, Зиппо је фирма, а не врста упаљача, али контам шта те занима. Тренутно их имам 6, а два моја омиљена слим Зиппоа су ми украли, тј. један бивши ортак ми је мртвом пијаном тражио да му га дам, и ја дебил дао, а други, иначе уникат у Србији црни, матирани са црвеним линијом и трејдмарком Зиппоа сам поклонио једној курви са Видиковца(писао сам већ о томе) а та КУРВА је после раскида тај упаљач дала истом овом бившем ортаку, јер јој је он карао сестру, а за мене свашта испричао и умало се не побисмо на једној слави кад га је извадио и ставио на сто, па ме још убеђује да га је кипио, ретард, није имао појма да је упаљач био уникат. Има томе четри године, од тад му се не јављам на улици.
Ти Зиппои од 1200 динара нису баш репрезентативни. Ја сам моје плаћао углавном од 30 евра па на горе, осим једног који је такође уникат овде, који сам добио разменом за неки стари комп. Ценим да ме је изашао једва 20 евра, а реч је о оригиналном Зиппоу са грбом фудбалског клуба Хартс. Иако немам појма ништа о том шкотском клубу, упаљач ми је невероватно драг, јер га нико овде нема, а и серија је била ограничена, па га ретко износим напоље, плашим се да ће опет неко да ми мазне. Иначе, украден је пре неких 10 година са нета, рекао ми овај лик што сам се мењао са њим.
Данас је тешко наћи прави Зиппо. Као што Сос рече, он би требало да буде вечан, требало би да пали што ја кажем"и под водом", и не може да га угаси нити ветар нити дување. Међутим, како је ова врста упаљача пре серијске производње била намењена УС Маринцима, јасно је да ове карактеристике имају само оригинални УС Милитари Зиппои. Током свих ратова били су главно средство за преживљавање Маринаца по забитима, и чак су авионима као подршку из ваздуха, америчке трупе уз основни пакет хране обавезно добијали и један овакав упаљач, јер може да направи ватру у буквално свакаквим условима.
Данас, кад је серијска и комерцијална производња преовладала, Зиппо је једноставно само један шмекерски симбол, нема неку претерану употребну вредност, јер као и код сваке серијске производње, гледа се само да се што више наштанцује, не обазирући се на квалитет. Имао сам случајеве да се једноставно пробуши и постане бескористан! То је свакако срамота за такву фирму. Даље, фитиљ је често фушерски одрађен, расцвета се док си рек'о пиксла, па оно паљење из прве, што каже Сос, углавном не успева. Вратанца су врло нежна и мало јачи трзај може да их расклима, имао сам то искуство кад ми је један лик узео Плејбој Зиппо који никад нећу прежалити, кренуо да га шмекерски кресне од фармерке, и сјебао му вратанца... Значи, уместо да буде неуништив, данашњи Зиппо је уствари јако рањив.
И последња ствар која му не иде у прилог јесте бензин. Тешко да се било где може наћи оригинални амерички бензин, већ сви купујемо онај што се прави у Кини, и ко зна како је то одрађено, кад некад имам утисак да би пре упалио да сам га напунио водом. Када је хладно, нема бога да га креснеш, а када је претопло, бензин ладно испари за дан-два, па мораш да га пуниш сваки час.
Свеједно, колико год он данас имао мана, ја га се никад нећу одрећи, тј. све док будем био пушач. Филинг је невероватан кад палиш пљуге Зиппом, мирис првог дима и бензина просто јебе кеву како је добар, а ту су и разни трикови које можеш да изводиш док ти је досадно, да не смарам сад који и какви, али на Јутјубу имаш гомилу ликова који продају форице са Зиппом.
Moj ćale je nekada imao crni original zippo sa zlatnim orlom napred. Obožavao je taj upaljač. Za vreme rata mu je ispao dok su bili na ratištu, i sam se vratio 2 kilometra dok ga nije našao.Služio ga je 20 godina najmanje. Pre nekoliko godina mu je spao orao i negde ga je izgubio. Od tada ga čuva u ormaru, ne koristi ga. Ali redovno koristi zippo... Iako su većina kinezi, ali obožava ih. Tražio sam pre par meseci takav da mu kupim, ali nisam nigde našao. Imam kući zapisan model. Ajde videću ako mogu da nađem sliku, pa ako neko zna gde mogu da ga uzmem...
EDIT:
Nešto poput ovog dole desno:
http://www.perretsarmysurplus.com/product_thumb.php?img=images/850225.jpg&w=130&h=175
To dole desno lici na grb SS Lazio.
http://www.veryicon.com/icon/png/Sport/Italian%20Football%20Club/SS%20Lazio.png
Грешка. Не треба да буде тада никако јер тај тренутак има тотално друго значење у митологији од Божића. Божић треба да буде на Исусов дан рођења, а не тада када кажеж. То што је извитоперено само говори о томе колико је битно то, шатро, "изворно" веровање. Али има неки поп овде који боље може то да појасни (мада не уче они о овоме сигурно ал' ајд).
Alo! Znate Bibu Struju? E, u čijem se ono spotu on pojavio jednom prilikom? Dens neki, devedesete? Kontam, Duck ali nisam siguran? Zna li ko?
Изволте:
http://www.youtube.com/watch?v=EBupHQTRl5w
Тоооооооооооо Милце!!!!!!
Разгаљујеш срцад :Д
Булате, за тебе све ♥
Jel samo meni vukajlija ide dosta sporije nego inače u poslednja 2,3 dana
Nije do neta ostali sajtovi mi idu normalno
Meni isto ide jako sporo,preko dana je ok,ali uvece trokira.Da l' se umori,'bem li ga...
E Džankane, ja ne znam što je tebi teško da nadješ američki benzin za Zippo, ja kupujem na trafici ispod gajbe. :))
I pali lepo zimi, 99% iz prve, isto kao i leti. Al' moj je old skul, možda zato. :)
Kaizen opet nešto čačka. Kaže da mu zeleno nije dovoljno zeleno. Nikako da dostigne nadrealizam.
A zašto meni jedno otvaranje Vukajlije preko mobilnog posrče 2-3 mb, i to kad stavim da ne učitava slike? Mnogo je...
Валдемар, да ли користиш Оперу?
Имао сам сличан проблем на Нокији 5800, са уграђеним браузером нисам ни могао да отворим Вукајлију. Онда сам скинуо Оперу и сад лепо шљака.
Ко је високи функционер Вукајлије који је био у вези са ЈТУ-ом, а помиње се у овом тексту :)))?
http://vukajlija.com/forum/teme/17044