Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Nažalost, u pravu si... valjda će i to da se promeni.
Ono sto se desavalo 10 og oktobra i sinoc u Djenovi je uzasna slika Srbije.Niko nema pravo da rusi i izivljava se u ime naroda koji je nezadovoljan stanjem u drzavi. Opet u medijima se pojavljuju persone koje okrivljujuci Italijane,kao da na neki nacin pravdaju one retardirane divljake koji su mlatarali kljestima i srafcigerima na stadionu. Italijanska policija je postupila najispravnije moguce za svoju drzavu i reprezentaciiju,pustila ih je da se izivljavaju,da pokazu svetu kakvi su.Na najcivilizovaniji moguci nacin,Pustili su Srbe da sami sebe pobede,a onda ih tek pohapsili. Nasa je greska sto se nasiljem borimo protiv nasilja,sto nas stavlja u isti kos sa njima i tako im daje za pravo da se deklarisu kao zrtve. Sada je opet Srbija podeljena na one koji osudjuju huligane i one koji ih brane,nazivajuci ih "nasom nezadovoljnom omladinom".Dokle god su prisutni u medijima oni koji su vecita opozicija i koji ubiraju glasove ovog najnizeg (intelektualno i moralno) sloja drustva,dotle ce normalni ljudi ispastati i stideti se..Meni je iskreno sinoc bilo muka,gledajuci nase fudbalere koji su zeleli da daju sve od sebe na terenu,a nisuu mogli,jer se politika po ko zna koji put umesala u sport. Kad se setim samo euforije pred svetsko prvenstvo,navijanja za njih,vanrednog stanja u drzavi pred mec sa Nemcima i Australijom...kada se cela drzava ujedinila u pozitivnoj atmosferi...cinilo se da je napokon sve doslo na pravo mesto...ali ne...Interes onih gladnih vlasti,vecite opozicije,je opet pobedio! Zrtvovali su sav trud ovih momaka,njihovo srce koje su ostavljali na terenu...Nazalost svi cemo trpeti posledice...Sve ovo jako podseca na 90...Ko je su najvise odgovarale mentalnom sklopu naseg drustva,cast izuzecima,koje samo u tom sistemu zna da funkcionise...pa neka im...Zao mi je samo onih malobrojnih idealista koji su se ponadali da se to vise nece ponoviti..Zjbli su se,zestoko,da prostite...
Očekujete da u državi u kojoj su Mišković i Pecone( bivši vlasnik kockarnica, javnih kuća i slično) gazde nekog ranga, gde precednik šuruje sa Dačićem(čitaj, Miloševićev pulen, inače "vlasnika" jedne stranke koju sumnjiče za ubistvo Đinđića) radi glasova da ne izgubi fotelju, u državi koja već dobrih 20 godina sam sebi skače u stomak bude sve u redu?
Ne znam...
Koreni onog divljaštva na utakmici, daleko dalje sežu!
Удри милицијо моја!!! УДРИИИ!!! Створићемо ми нови народ, бољи народ!!!
Е то је најбољи лек за ове отпаднике...батина је из раја изашла, па ви причајте шта хоћете.
Требали су ови талијани да их избију ко коње, чисто да им покажу како се бије.
Све док им се не утера страх у кости они ће да дивљају по стадионима, зато што мисле да су јачи и од полиције и од државе.
Што је најгоре, они сада мисле да су победници, и то ће увек мислити када се извуку без батина.
Nema leka, samo preventiva, pravilno vaspitavanje. Takvi i da mogu, ne žele ni najmanje da se menjaju.
Kako si to napisao, svaka ti dala! xD
Предражињов пост би требало да буде тај који је закључао и закуцао тему. Сажето, фино речено, немам шта да додам, а ни да одузмем, свака реч је на месту.
Баш данас сам слушао једну врло популарну станицу која има пандурски број у свом називу, на неких 10 минута. Па, да не знам ко смо и шта смо, мислио бих да горих никад нигде није било.
Све навијаче у затворе и свакога ко помисли да покаже да има иоле енергије у себи! Дачићу, улогуј се!
Predražinjo, i ostali..(navijaci),
iskulirajte pojedince koji nikad nisu krocili na stadion, i njihova ''strucna'' misljenja koja se ticu nas navijaca ili hooligana kako nas zovu. Jednostavno nisu odrasli kao mi,ne razmisljaju kao mi,odrasli su u nekom sasvim drugacijem ''nevinaskom'' drustvu, s toga bespotrebno je ubjedjivati ih u nesto sto nece da shvate. Sve se moze objasniti, ali naravno ne svakome.
Navijač je osoba koja navija iz sveg srca za svoj tim, s tim što kada se utakmica završi ide mirno kući gledajući SVOJA posla. Huligan je osoba koja ne ume da navija kao pravi navijač, on je tu da se isprazni i da se izživi nad nekome, da posle utakmice tuče druge koji navijaju za drugi tim, što je totalno van pameti. Takvi su zaposeli stadione da oni pravi navijači ne mogu da odu na stadion i da navijaju normalno i da se čitavi vrate kući. Zbog takvih kao što si ti, roditelji ne mogu svoje klince da vode na utakmicu.
Na stadionu za Derbi je bio pun Jug dece. Ne samo ovaj, nego svaki derbi. Verujem i na Severu da je bilo isto. Kada god sam otišao na istok bilo je puno dečurlije koja trčkaraju po tribini. Na svaku utakmici brdo roditelja dovodi svoju decu. Zato što se ne dešava ništa strašno po stadionima. 10 puta gore stvari su se događale devedesetih i početkom prošle decenije. Sada pumpaju novine i TV neke priče a daleko je mirnije. Ko god ide na tekem to zna, pa mu nije problem da dovede svoje dete. Ko ne ide ne zna, pa zato tako priča.
Postoje drugi razlozi zbog kojih ne idu ljudi na stadione a ovo sa huliganima je samo neki glup izgovor koji im je najlakše da kažu.
Možda ih mrzi. Možda je loš fudbal. Možda je puno mafije u fudbalu.....šta god da je, huliganstvo nije to zašto su stadioni prazni.
Nema LEKA.
Huligani OBJAŠNJAVAJU!
Сад сам хтео да кажем све ово исто, само са северне стране гледано.
Само једном идите на стадион, на коју год трибину хоћете и видећете да грешите.
Huligani OBJAŠNJAVAJU!
STOKA STOKA MI SMO
STOKA STOKA MI STOKA SMO
STOKA STOKA MI SMO
STOKA STOKA MI STOKA SMO
SVAKU NOĆ I SVAKI DAN
U GLAVI SAMO PARTIZAN
STOKA STOKA MI SMO
STOKA STOKA MI STOKA SMO
CARA OBJASNIO
Само једном идите на стадион, на коју год трибину хоћете и видећете да грешите.
Šalu na stranu, banite tamo na Derbi za koji dan i videćete da nije baš to kao neka ratna huliganska zona, nego bleja, druženje, cirka, pesma i emocije....to je to.
ZAPADNA TRIBINA MOJ JE DRUGI DOM
VOLIM PALILULAC JER JA SAM ŠKORPION!
http://www.delije-caffe.net/galerija/gal/2007-2008/cz_banat/delije3.jpg
ULTRAS JEBENI
DO KONAČNE POBEDE!!!!!!69
HAMBURGER, ČIZBURGER, PICA I POMFRIT
MI IMAMO MEKDONALDS A NEMA GA SPLIT!
ALEALEEE! ALEALEEE! JEBE ZVEZDA HDZ!
Ima leka : Kalibar 7,62. Dozirati po potrebi.
BODU SAMO PIČKE!