Prijava

Šta mislite o bendu, muzici, poruci koju šalju itd?

Mislim da u prevodu to znači "Mrtvi Kenediji"...Ali nisam siguran...

DK su kul bend, ali mislim da je suvišno za svaki bend otvarati temu, jer.. Ja sam bih mogao da otvorim jedno 200 tema tada, a kamoli svako posebno. Nema potrebe.

Џело је одличан кловн, а о остатку немам неко мишљење. А што се поруке тиче, мислим да кењају. Прави мушкарац никад не може бити толико пијан да не мож да јебе.

Slušao sam ih kad sam bio 6. - 7. razred. Posle su mi dosadili, kenjaju. Ni sami ne znaju šta pokušavaju da kažu pesmama. Nađe se po koja pesma koju i danas volim da čujem,ali retko.

Прави мушкарац никад не може бити толико пијан да не мож да јебе.

hahah, GM ocigledno nije nikada bio mortus pijan

Они су ми Дејан Цукић, немам неко мишљење о њима.
У сваком случају, и за њих важи све што важи за све остале панкере.
Не знају да свирају.

Posle su mi dosadili, kenjaju. Ni sami ne znaju šta pokušavaju da kažu pesmama.

Који панкери па знају шта хоће да кажу? :))

hahah, GM ocigledno nije nikada bio mortus pijan

Причали ми једном да сам дизао шатор добрих лапо сата док сам онесвешћен од алкохола лежао на кревету. Тако да... технички је било изводљиво.

"Не знају да свирају." ili ne žele. Jer ima nešto i u škripanju...apstrakcija.

"Dobar muzičar nije onaj koji sve odsvira tačno i dobro....nego onaj koji pusti publiku da svira" :D

"Не знају да свирају." ili ne žele. Jer ima nešto i u škripanju...apstrakcija.

Управо то. Има међу њима одличних музичара.

Не кажем да нема солидних свирача (нећемо претеривати са термином ''одличан музичар''), али се зна како већина људи улази у панк. Као мој другар - купио бас (пре тога никад ништа није свирао), за 10 дана направио бенд (исто са људима који никад ништа нису свирали), после месец дана имали прву свирку. После месец и по прву свирку у иностранству (Македонија). После 5 месеци, ја га срећем и питам га шта има ново, а човек каже ''Ево, треба за који дан да почнемо да снимамо албум''. Ја му кажем ''Аха, супер, баш напредујете, то је добро. Ај сврати до мене неки дан да џемујемо.'', а он ће ''Имаш ли штимер?''

:))

Ne znam....ja sam uvek voleo pank....bar, neki deo njegove ideologije....kao muzika prija mi kad hoću da se zajebavam. Što se muzičara tiče kao muzičara nisu baš genijalci, ali to nije njihov način. Kreativnost se ispoljava na razne načine, a pank pokret je bio nešto novo, sveže i kreativno...što je bitno, nije bio komercijalan, nije se trudio da se dopadne, postojao je sam zbog sebe. :D

http://www.youtube.com/watch?v=bkyCrx4DyMk

Ded Kenedise obožavam, a njihovu pesmu 'Holidej in Kambodža' posebno. Poznati su po tome što su kritikovali totalitarizam na istoku i kapitalizam na zapadu. Na početku su ih poredili na nacistima, onda su oni dokazali suprotno kad su napravili pesmu 'Naci panks, fak of'.

Немам намеру да причам дал има одличних или не, јер се у гитарисање не разумем, ал неки људи који се разумеју у то су тај епитет стављали Грегу Гину и Ди Буну, између осталих. И намерно ставих "музичара", јер се не своди све на гитару, већ на коначни производ (и на друге инструменте; Џона Рајта, нпр, сматрају за одличног бубњара). А то да има гомиле ментола у овом музичком жанру, од извођача до фанова, то је јасно. Посветих им и једну дефиницију.
А што се тиче онога да не знају шта хоће да кажу, то важи само ако се имају у виду они, горепоменути ментоли. Изузимајући њих, у панку има група које једном песмом говоре више од целокупне дискографије неких скандинавских караконџула, генгста репера и мејнстрим легенди. Више искрености, неискварености, али и наивности. Чак и ови Дед Кенедиз (Џело) о којима је реч уједају жестоко што се поруке тиче, идеологију на страну.
Ето тако. Овo је био један изразито не-панк пост.

Brao GM, u to ime!

http://www.youtube.com/watch?v=Pv5G__LCzVM

Ova pesma govori više od hiljadu reči!

Уф... права животна. Ал не готивим њих много.
Ови су већ до јаја
http://www.youtube.com/watch?v=6Yyx8_tMgcY

Oni su nešto kao američki Pistolsi... Ono što se odma' uoči je da je Dželo kopija Rotena- ili se bar trudi da izgleda kao on. Nisu loše samo neke pesme- California, zbog toga što je super ritam basa i bubnjeva a ima i ok rifove. Imaju par superironičnih naziva ('Dečaku koji raste je potreban njegov ručak', 'U Boga mi verujemo'- korporacija), ali po meni nisu neki muzički talenti. Interesantna anegdota koju znam je da su Pankrti prodali oko 200 ploča nekog njihovog albuma u Americi, a mnogo kasnije Dželo je rekao da poseduje jedan primerak.

Који панкери па знају шта хоће да кажу? :))

Nekako mi se Bad Religion izdvaja od ostalih pankera po tom pitanju. Prilično su im zdravorazumski tekstovi,a i muzika mi više prija za uši.

Nekako mi se Bad Religion izdvaja od ostalih pankera po tom pitanju. Prilično su im zdravorazumski tekstovi,a i muzika mi više prija za uši.

Slažem se. Jedino mi muzika ne prija zato što distorzija šteti sluhu. Glupa pank gitara mi je oštetila sluh, samo bruji u pozadini. Najlepša stvar su akustične verzije i obrade Bad Religion pesama, koje su manje bučne, dobro akustično aranžirane, gde tekstovi i pevanje više dolaze do izražaja.