Prijava

Ај кад већ има гејмерска тема уопштена да отворим тему о рпг-у којег сматрам дугим по најбољости од свију што сам играо.
СПМЕРИ СОПТ!

Конкретно се базирам на двојку са експанзијом јер сам је највише играо, али и дискусија о кецу није на одмет (мада се слабо сећам).
Док је кец лоу левел кампања и доста је богата причом, двојка је у суштини павр плеј са врло квалитетном причом и доскочицама.
Шта је вас овде (који сте је играли) натерало да наставите и да идете даље. Да ли сте пробали са више ликова или сте играли са првим карактером и завршили и оставили на полици.
Која вам је најјача класа и зашто? И сва остала питања везано за ово епско дело.

Ако Лули буде закључавала само да напишем да је 4:2 за мене. Наставите ви својим послом.

Хуго, што би се ово закључавало ако има барем још 3 људа који оће да дискутују?

Ко зна, ја за сваки случај, видиш да бришу све, закључавају све.

СПМЕРИ СОПТ!

the throne of Bhaal! Icewind Dale! Fantastišno! Usuđujem se da kažem da je bolje i od Diablo serijala, iako mi je Diablo najomiljenija igrica svih vremena. Nisam igrao BG 10tak godina, sve sam zaboravio...

Корисниче чије име не могу да прочитам, како можеш поредити хек енд слеш са рпг-ом? Те две игре не могу да се пореде никако колико се разумем у чварке и кавурму :)

Добра игра, ја је играм тек недељу дана и тек сам сад успео да убијем оног чаробњака који ме дочекује код велике крчме. Само много је збуњујуће, то су оне игре са коцкицама, фигурицама и правилима од пет томова за које треба времена укапирати.
Најбоља класа је је фајтер, јер не морам да размишљам какву чин да бацим, а и не капирам то за памћење и пребацивање чини, савршен за потпуне дудуке попут мене.
Узгред говорим о кецу...

Baldur's Gate је друга најбоља игра коју сам играо. Прва је Fallout.

Корисниче чије име не могу да прочитам, како можеш поредити хек енд слеш са рпг-ом? Те две игре не могу да се пореде никако колико се разумем у чварке и кавурму :)

Истина, различите су потпуно. Мада... Балдурс Гејт се ослања на причу жестоко, поготово први део, и играч има слободне одлуке (додуше, увек паладиндобра, неутрална или потпунодркаџијска). Међутим, та слобода се ту завршава. Јесте, мош да одлучиш да ли ћеш прво да донесеш ковачу чизме из пећине пуне гоблина или да очистиш фарму препуну паукова неког сељанина, али све се своди на потрагу за бољим мачем. Јебеш ту мотивацију. Штавише, јебеш сваки РПГ који омогућава пауергејминг, а БГ (уз ИД) то свакако јесте. Оћу, бре, ко у Аркејнуму, да побијем читав град, па да берем цвеће и на крају да скокнем да појебем овцу. Да скратим, жешће ми иде на курац БГ, пун је клишеа, а мрзим и Бајовер зато што музу једно те исто срање већ годинама, а људи се трипују да је до јаја.

Wojtek, дај препоручи неки матори РПГ кад си већ ту, а да није Forgotten Realms сетинг. :)

Као што рекох, Аркејнум, на првом месту. Онда Фолаут (мислим на двојку, кеца нисам играо). Даље, Плејнскејп Тормент - није ФР, али се такође заснива на Д&Д правилима. ПТ је наааајвише оријентисан на причу - само два пута у тако игре си обавезан да се шибаш.

Од оних у првом лицу, ту су Бладлајнс (вампири и та лудила, много, преише одличан), потом Елдер Скролс серијал (ако готивиш то) и онда мешавине ФПС-РПГ, Систем Шок (опет двојка) и Деус Екс (искључиво кец).

Хм, да, Систем Шок 2, сад ме подсети да га скинем. Све остале које си навео сам преорао. Хвала. :)

En_Dotter
Корисниче чије име не могу да прочитам, како можеш поредити хек енд слеш са рпг-ом? Те две игре не могу да се пореде никако колико се

B-U-K-S-N-O-M-A-N-I-J-A-K se čita

nisam upoređivo, samo sam rekao da je bolja od Diabla, koja mi je inače omiljena, kapiši?

Ha! Sistem šok! ujbt....kao tinejdžer sam se usrao od stra'a dok je igrao...nisam imo muda da završim... a sad neće da radi na win7

жешће ми иде на курац БГ, пун је клишеа,

to je pionirizam, tadašnji, svi ostali kasnije počeli da kopiraju nazovi klišee

to je pionirizam, tadašnji, svi ostali kasnije počeli da kopiraju nazovi klišee

Управо.
Балдур је објанио осталима како се праве рпг-ови.

to je pionirizam, tadašnji, svi ostali kasnije počeli da kopiraju nazovi klišee

Ајте, молим вас. Пиониризам чега? РПГ жанра? Не, почео са Ултимом 1980. Д&Д игара? Не, раније су направљени Еј оф д Бихолдер серијал, Пул оф Рејдиенс и још асдф игара. Изометријске перспективе? Била у нпр. Фолауту.

Све што има у БГ-у постојало је раније. Јесте, велки је, има брдо ликова, епска фантастика на врхунцу. Капирам зашто га људи воле. Али, ето, ја никада нећу моћи да сварим тако нешто, јебига.

volem ovaj serijal, pogotovo dvojku. ali ko što reče wojtek, sve je ipak počelo od DnD-a, a ne od njega.
Nego, ima jedna igra koja je makar po meni slična BG-u.
http://www.drakensang.com/images/wallpaper/AFdZ_Wallpaper_1680x1050.jpg
pravi onaj cRPG, ja je sad igram i baš mi se sviđa. i plus je to što je van Forgotten Realms-a, malo da pormenimo :)