Како је настало све што је око нас

1. In the beginning
    Back in nineteen fifty five
    Man didn't know 'bout a rock 'n' roll show
    'N all that jive
    The white man had the schmaltz
    The black man had the blues
    No one knew what they was gonna do
    But Tschaikovsky had the news, he said

Let there be light, and there was light
    Let there be sound, and there was sound
    Let there be drums, there was drums
    Let there be guitar, there was guitar, ah
    Let there be rock

2. u pocetku bi nista, tama............. u koju cemo svi da se vrnemo, hteli-nehteli

3. Извини , бесконачни Сосе .......

4. Ђаво ће га знати...

5. Masoni su umešali svoje prste i tako je sve nastalo.
    (Uvek krivite masone ako ne znate odgovor.)

6. Masoni se krive ako si ateista a jevreje ako si hrišćanin, a hrišćane ako si musliman itd. U našem slučaju kriv je Tito.

7. А Бог ако си свети Петар.

8. Прочитајте стари завет,ту вам све пише о постанку света

9. I tebi se najviše sviđa stari zavet.

10. Ima stari zavet i u stripu.

11. Ja verujem Tarabićima.

12. Ja verujem Adamu jebaču!

13. Ja verujem da će Black Hole na kraju sve da sjebe. :)

14. U Novom zavetu ima neki preferencija... Možda je tamo odgovor. Ako vas mrzi da čitate, Milan Tarot sigurno zna. Ali 100%.

Šalu na stranu, ja verujem u teoriju o velikom prasku. Međutim, šta je tačno bila inicijalna kapisla, okidač za ceo proces, nisam sigurna da li znam, ni da li su istraživanja uopšte došla dotle. Kao jesam neki vernik - tipa da poštujem religiju ako ništa drugo, ali ono 7 dana stvaranje sveta, jednostavno ne pije vodu kod mene.

15. Što li se pristupa ovom tredu sa tolikim ubeđenjem?

Teorija predstavlja nešto što sasvim validno govori za sebe i nije dokazano suprotno, ali ostavlja prostora za dalje proučavanje i, na kraju krajeva, ostavlja prostora za kontradikciju, ako se uopšte nađe anomalija u tvrđenju.

Na primer, model atoma je samo ideja a nije dokazano da tako stvarno izgleda atom.

Što se mene lično tiče, briga me je sve dok mi je zanimljivo čitati o čudesima ovoga sveta. Takođe, ništa ne mora biti istina, mi možemo biti samo prolaznici gde svet za nas nastaje kada mi nastajemo i nestaje kada nam sat otkuca (lična egoistična tačka gledanja, ali sasvim opravdana).

Zanimljiva mi ideja pade na pamet. Hajde, podsetimo se srednjovekovnog verovanja gde je zemlja bila jedna ploča koju su držala 4 slona koji stoje na džinovskoj kornjači koja putuje kroz beskonačnost vaseljene. Ta teorija je imala tužan završetak jer su neki čudni ljudi došli i rekli "a be bate zemlja je okrugla". Pola ih je izginulo, a drugu polovinu nisu ni stigli da povataju kada su oni raširili ideju i uspeli da dokažu svojim pametanjem.

Na kraju krajeva mi možemo da pričamo kolko oćemo o velikom prasku kad na kraju može doći neko da kaže "a be bate, veliki prasak nije ni bio, došo Bog napravio vreme, svetlost, svet, život, zakopao dinosauruse i raširio ideju da budemo dobri i fini jedni prema drugima". Tog trenutka mi nađemo mir, raširimo ljubav i rešimo sve probleme gladi i patnje. Problem? :)

16. Hajde, podsetimo se srednjovekovnog verovanja gde je zemlja bila jedna ploča koju su držala 4 slona koji stoje na džinovskoj kornjači koja putuje kroz beskonačnost vaseljene.

kami, Teri Pračet u to vreme nije postojao.

17. messalina, nisam to iskopao iz terija praSeta :P

18. Mess, "Katolička crkva više ne zastupa kreacionizam - verovanje da je Bog stvorio svet za šest dana, kao što je to opisano u Bibliji, i tumači Knjigu postanja kao alegoriju."

rajkox7, crkva, naročito katolička menja mišljenja kao ciganina konja. Kako im se šta svidi ili ne, oni tako obrću kormilo. Ne bih ih ispratila ni da imam notifikaciju za svaki apdejt koji izbace.

messalina, nisam to iskopao iz terija praSeta :P

Je l' ti znači da si bio ozbiljan oko srednjovekovne teorije o slonovima i džinovskoj kornjači? o_O

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.