Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Stvarno nemam pojma šta je ovo, pa ako može neko malo da razjasni. Otaku, na primer. Kontam da je on u tom fazonu. Jbt, pročitah par postova vezanih za to, pa umesto da mi bude jasnije, samo sad još gore ne znam šta je. I ono što sam mislio da znam više ne znam.
Nešto kao - Peace, brother :)
I mene zanima.
Mene interesuje šta je zen master?
neki duševni spokoj, neki kurac ko niravana, jebemliga...
Unutrašnji mir.Meditacija.Potraga za nirvanom...
Ono što mi Srbi nikad' nećemo dostići.
Članak o zen budizmu na vikipediji sve to mnogo bolje objašnjava nego što će bilo ko od nas umeti.
Zen je valjda harmonija tela sa duhom i sa okruzenjem i sa svime u stvari. A zen master je onaj koji je time ovladao, tj. onaj koji ima harmoniju svoga duha i tela, i ume da uspostavi. Tako ja to shvatam. valjda je tacno, pitajte jos koga.
Ima valjda veze sa istočnjačkom filozofijom, meditacijom, tako nešto... I ovo što Buxnomaniak kaže...
Ma ja bih da mi neko to malo simplifikuje, ako me razumete. :)
EDIT: A to sa Vikipedije sam znao i ranije. Baš zato mi i nije jasno.
Ma prosto i jednostavno. Zen je bleja, kuliranje.
A ko je Jaforidža guru?
Ha, zanimljivo:
dok se na korejskom zamišljati kaže Chán-chán
edit: Ok, u osnovnim crtama (i mene mrzi da čitam wiki), zen stanje je stanje u kom tražiš svoj duhovni centar, postavljajući ga za fizički (negde u stomaku), a zatim izmeštaš izvan sebe, kako bi stupio u harmoniju sa okolinom.
Nije mi lako da odgovorim na ostatak tvog posta bez pozivanja na autoritete (Skoro sam iznova citao temu o Religiji i slatko se nasmejao jednim tvojim drevnim postom u kome si za slican cin rekao "O, pa ti bi da se bijes sa Pokemonima!" :D). Pritom, ni sam autoritet ne daje odgovore, nego postavlja pitanje:
Zen je kao monah koji visi sa drveta, iznad ponora, a samo se zubima drzi za njega. Ni rukama ni nogama ne moze da se uhvati za granu. Ispod tog drveta stoji drugi covek i pita ga u cemu je smisao Bodidarminog dolaska u Kinu. Ako mu ne odgovori, on izbegava svoju duznost. Ako mu odgovori, izgubice zivot. Sta treba da ucini?
Kjogen
Zbog ovakvih i sličnih stvari pitam. Brate, ne razumem.
Jebote, mora da sam glup i više nego što sam mislio kad mi je ovo samo palamuđenje bez smisla.
I meni. Kao i ovo:
Ne kapiram! Ne kapiram!
Treba onaj lik da mu pomogne ako ga zanima. Nema ovo ništa smisla. Meni, naravno.
Brate, Gambi, da l' misliš da je to jasno i mudroseru koji je israo tu mudrost? :)
hahahhaha na čemu je bio ovaj lik što je pisao ovo što je gambi postavio
niđe veze
edit gambi sa kog si sajta pokupio ovu mudrost