Prijava

Delić moje kolekcije ploca:
http://vukajlija.com/posteri/postoje-kasete-postoj-56078.jpg?1293224510
Ništa bez gramofona. :)

Imam i oko stotinu kaseta. U poslednje vreme slabo kupujem, kupim ponekad CD sa koncerta neke grupe (Earl's Court 1975. Led Zeppelin)
http://www.sixtiescollection.com/silverdiscs/zepearl3.jpg

Натнат, свиђа ми се онај грамофон. :) Скроз је винтиџ.
Узгред, ко то свира гитару код тебе?

Gramofon i ploče su zakon. Srećom mi od ćaleta ostao jedan primerak gramofona. I mnogi primerci ploča. Slušati Smak, Hendrixa, Atomce preko gramofona - neprocenjivo :D

@TheVlajko, onaj omot je od nekog Jugotonovog mixa, "Wish you were here" su ga nazvali.
@Џими, ja pokušavam da učim :)

@Џими, ja pokušavam da učim :)

Сврни онда неки пут овде:
http://vukajlija.com/forum/teme/9255

Има занимљивих савета, линкова и расправа. :))

na benziskim pumpama

ja kupujem dosta diskova. Ako uzimam nove, uglavnom to radim preko amazona. Prosto i jednostavno, mnogo je jeftinije. Nikada ne srljam već uvek pravim narudžbine od po 4-5 diskova, nekoliko puta godišnje. Oni često prave neke raspordaje i štagod, tako da za par eura tamo može da se kupi nešto što kod nas košta između 10 i 25€. Dosta jeftinije prođem čak i kad uračunam poštarinu koja je oko 10€

Kupujem i dosta korišćenih diskova, najčešće u onom ćumezu u prolazu kod doma omladine i na limundu (često iskoči neki biser)
Ona radnja u njegoševoj, makenzijevoj tuda okolo što je džimi pominjao, istina ima sjajan izbor, ali za moj džep, čini mi se da su malo napumpali cene.

Malo sam izgubio kontak sa onom berzom diskova i ploča koja se dešavala na raznim mestima. Mislim da su bili pauzirali neko vreme organizacijski, a možda bi trebalo da počnu (ili su već počeli) ponovo da se okupljaju u staklencu, ali nisam siguran.

Inače, obratite pažnju na ponudu originalnih diskova u gradu. Praktično da je iščezla. Prihvatili mi to ili ne, fizički nosači zvuka polako, ali sigurno umiru. Jedino će ploče opstati još neko, što možda i nije tako loše. Primetno je da u poslednje vreme dosta bendova forsira i izdanej na ploči, ponovo.

Takođe, zanimljiv je podatak (koliko sam ja upućen, možda se situacija promenila) da ukoliko imate bend i želite da snimite album na ploči, to u srbiji ne možete da uradite, već je najbliža destinacija zagreb.

Evo obećanog i tatinog gramofona, ovaj je prava relikvija, poklopac mu je zvučnik, pa se spakuje kao koferče. Radi, ali igla je neka stara, izjedena, pa malo škripi.
http://i55.tinypic.com/2u6d06f.jpg

Pronašla sam kod tate i ovo čudo tehnike iz šezdesetih, radi na baterije, ploču uguraš ručno, a kad je vadiš pritisneš dugmence i ona iskoči...ovo nisam isprobala jer nisam imala one velike baterije od 9V.
http://i52.tinypic.com/2vbk5jc.jpg
http://i55.tinypic.com/wwahht.jpg

Па, ти имаш прави арсенал. :))
Да немаш случајно неку стару електричну гитару негде у орману? :)

E, to vidiš, nemam. Nađe se po koja usna harmonika, magnetofon i kinoprojektor na kome smo gledali crtaće samo noću na belom zidu :)))

Е, ово чудо из шездесетих много јако изгледа.

Hvala svima na preporukama i uopšte učestvovanju u diskusiji. :)
Što se tiče one prodavnice u Njegoševoj koju spomenu par autora iznad, prošetah danas do tamo, reč je o lokalu "Triumvirate", tačna adresa Njegoševa 57. Veliki izbor, obiđite.
Da napomenem samo da se može naći nešto muzike i u knjižarama "Delfi", ali u pitanju je onaj najokoreliji mejnstrim. :)

moj tata ima jedan gramofon hteo bi da proda, al pošto je očuvan za oko sto eura, hm nije malo ali vredi, pa ako nekog zanima, nek me kontaktira daću mu i detaljnije informacije o njemu.

YouTube & RealPlayer Downloader.
Gde ćeš više?

Музику искључиво правим, не даунлоудујем. Схватите ово као курчење. :курчење:

Ako želite da skidate muziku koja se ne nalazi na tube onda su vam potrebne informacije o bendovima i novim albumima, koncertima ... Informacije se dobijaju od prijatelja u inostranstvu, muzičara, internet radio stanica, guglanjem, preaćenjem koncertnih putanja i na mnogo drugih načina.
Sledi besomučno guglanje i traganje koje se po pravili isplati. Uz malo opreme može se skinuti ili nasnimiti odlična muzika.
Sve ovo važi za bendove čija muzika se ne pojavljuje brzo na tube ili se nikada ne pojavi, a ima mnogo dobre muzike, možda čak i najbolje, u toj kategoriji.
Kao što rekoh malo opreme je neophodno.
http://img855.imageshack.us/img855/7933/mojaj.jpg

Виртуални, јел ово кјубејс на монитору?

Virtual ti imas opreme u vrednosti jednog bubrega, plus Apple komp... Ima se, moze se...